Roda JC neemt middenvelder Bijleveld over van FC Emmen

Teun Bijleveld als speler van FC Emmen. © Orange Pictures
Op de voorlaatste dag van de transferperiode heeft Roda JC Kerkrade middenvelder Teun Bijleveld aan de selectie toegevoegd.
Bijleveld (24) wordt overgenomen van Eredivisie-club FC Emmen, waar hij nog een doorlopend contract had. In Kerkrade heeft hij een contract voor twee seizoenen ondertekend.

Middenveld

Voor Roda is Bijleveld een welkome versterking voor het middenveld. In die linie was sprake van onderbezetting, met alleen Niek Vossebelt, Phil Sieben en Lennard Hartjes als natuurlijke middenvelders in de selectie voor twee posities.

Technisch

Bijleveld komt daar nu als vierde optie voor een centrale rol bij. "Teun is een talentvolle en technische centrale middenvelder die zowel in de Keuken Kampioen Divisie als de Eredivisie ervaring heeft opgedaan", zegt hoofdtrainer en technisch manager Jurgen Streppel.

Blessure

Die ervaring bestaat uit 35 Eredivisie-duels en 67 KKD-wedstrijden, die de bij AZ opgeleide Bijleveld speelde voor achtereenvolgens Jong Ajax, Heracles Almelo en FC Emmen. Bij die laatste club, waarmee Bijleveld afgelopen seizoen naar de Eredivisie promoveerde, miste hij door hardnekkig blessureleed veel wedstrijden.

Transferwindow

Woensdagavond sluit de transferperiode in Nederland. Tot dat moment hebben clubs de tijd om nieuwe spelers vast te leggen. Mogelijk gaat Roda JC zich nog roeren op die spelersmarkt. De club mikt nog op een aanvallende versterking.

Derby

Roda JC heeft na vier wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie negen punten verzameld. Zondag wacht in de Maastrichtse Geusselt de zwaarbeladen kraker tegen MVV. Die wedstrijd is zondag vanaf 12:15 uur live te volgen via L1 Radio.