MVV Maastricht laat zege glippen in Almelo

Mart Remans in duel met zijn tegenstander © PubliciteitVisie
MVV Maastricht leek af te stevenen op een stunt in Almelo na een 0-2 voorsprong, maar moest toch gedeeltelijk buigen en genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2.
MVV deed lange tijd zeker niet onder voor de ploeg die tot maandagavond nog geen tegendoelpunt had geïncasseerd.

Buitenspel

Na de wedstrijden tegen NAC Breda en ADO Den Haag kwam MVV ook in Almelo goed voor de dag. Het ongewijzigde elftal van Maurice Verberne liet zich niet intimideren door de 10.000 toeschouwers op de tribune in Almelo en liet na vijf minuten zelfs al het net trillen. Sven Blummel scoorde na een goede pass van Koen Kostons, maar de grensrechter vlagde het doelpunt af voor buitenspel. Onterecht, zo bleek uit de beelden. Zoals verwacht had Heracles het meeste balbezit in eigen huis, maar het was MVV dat juist heel gevaarlijk was in de counter.

Beheerst schot

Dat resulteerde na twintig minuten in de 0-1. Heracles-doelman Michael Brouwer gaf de rebound weg op een schot van Orhan Dzepar en nieuweling Jarne Steuckers zorgde met een beheerst schot voor de verrassende voorsprong. MVV hield verdedigend goed de stellingen gesloten waardoor Heracles met name gevaarlijk werd door afstandsschoten of uit standaardsituaties. In de laatste seconde van de eerste helft kreeg Heracles uit zo'n standaardsituatie de grootste kans op de gelijkmaker. Wederom bewees MVV-goalie Romain Matthys dat hij moeilijk te passeren is door de harde kopbal van Samuel Armenteros te keren.
De MVV-spelers juichen na de 0-2 van Nicky Souren © PubliciteitVisie

Dubbele voorsprong

Heracles begon zoals verwacht met aanvallende intenties aan de tweede helft en kreeg na vijf minuten een grote kans. Romain Matthys bracht redding één-op-één met Anas Ouahim. Heracles zocht naar de gelijkmaker, maar MVV was effectief aan de andere kant van het veld. Nicky Souren schoot een afvallende bal keurig in de hoek en zette de ploeg van Verberne op 0-2. Kort daarvoor miste Kostons al een grote kans op de dubbele voorsprong.

Fanatieker

Heracles ging nog fanatieker op jacht naar de aansluitingstreffer en vond die, nadat Justin Hoogma nog een grote kans miste, via Emil Hansson. De Zweed profiteerde van het feit dat Matthys niet bij een hoge bal kon komen en daardoor verslagen was bij het schot van Hansson. MVV probeerde daarna vooral het tempo uit de wedstrijd te halen om de driepunter over de streep te trekken.

Blessuretijd

Dat lukte uiteindelijk niet. Want in de tweede minuut van de blessuretijd kwam Matthys een armlengte te kort op de inzet van Hansson. Met zijn tweede treffer van de avond redde de Zweed een punt voor zijn ploeg en stuurde MVV met een lichte kater naar Maastricht.

Derby

Door dat gelijkspel blijft MVV nu op de achtste plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie. Komende zondag speelt MVV Maastricht in de eigen Geusselt de derby tegen Roda JC Kerkrade. Die wedstrijd is vanaf 12:15 uur live te volgen op L1 Radio.