Rustdag Vuelta komt als geroepen voor Teunissen

Mike Teunissen in de rode trui eerder deze Vuelta. © Orange Pictures
Voor Mike Teunissen komt de rustdag in de Vuelta op het juiste moment. De wielrenner beleefde afgelopen weekend een paar moeilijke koersdagen.
Zaterdag tijdens de etappe naar Colláu Fancuaya was hij ziek en kwam hij als laatste binnen. Zondag smakte hij in het begin van de etappe tegen het asfalt.

Schaafwonden

"Uiteindelijk heb ik het overleefd. Opnieuw wat schaafwonden, dus de rustdag is welkom", laat Teunissen via zijn eigen site weten. De uit Ysselsteyn afkomstige renner beleeft tot nu toe een Vuelta met pieken en dalen. Tijdens de eerste dagen van de Vuelta pakte hij samen met zijn ploeggenoten van Team Jumbo-Visma de overwinning in de ploegentijdrit in Utrecht. Een dag later straalde Teunissen na afloop van de tweede etappe in de rode leiderstrui.

Kopman Roglic

Een week later ziet de wereld voor Teunissen en zijn ploeg er heel anders uit. Kopman Primoz Roglic kan leider Remco Evenepoel niet volgen en staat nu op 1:53 minuten van de Belg.

Rit overleefd

De moeilijkste dag voor Teunissen was zaterdag. In de ochtend moest hij overgeven en tijdens de bergrit met zes beklimmingen kon hij niet eten. Zondagochtend kwamen de eerste tekenen van verbetering. Hij had goed kunnen slapen en het ontbijt had hem goed gesmaakt. In de rit richting Les Praeres ging het echter al snel mis door een valpartij. "Ik werd meteen al gelost. Toen nog even teruggekomen, maar werd opnieuw gelost. Uiteindelijk kwam ik in een groepje van zes renners. We wisten wel dat het qua tijd geen probleem was. In de slotfase ook nog eens twee maal gestopt voor een sanitaire stop. Uiteindelijk heb ik het overleefd."

Halve rustdag op dinsdag

De Vuelta gaat dinsdag verder met een individuele tijdrit van ruim 30 kilometer tussen Elche en Alicante. Voor de coureurs die niet voor het klassement of de dagzege rijden zoals Teunissen, is die dag nog een extra moment om te herstellen.