Voetbalsters Oranje onder 20 vierde op WK

Stockfoto. © iStock
Kim Everaerts uit Horst heeft met het Nederlands voetbalteam onder de 20 jaar de wedstrijd om brons op het WK verloren. Tegenstander. Brazilië was in Costa Rica met 4-1 te sterk. De 20-jarige Everaerts speelde de hele wedstrijd.
Oranje had eerder naast een finaleplaats gegrepen door de 2-1-nederlaag tegen Spanje. De Spaanse voetbalsters veroverden de wereldtitel door Japan met 3-1 te verslaan.

Wedstrijdverloop

In het Costa Rica Nationaal Stadion in San José kwam Brazilië op voorsprong door een treffer van Ana Clara. Rosa van Gool maakte in de 21e minuut met een kopbal gelijk voor de ploeg van bondscoach Jessica Torny. Die stand hield Oranje vast in de eerst helft. In de tweede helft liepen de Braziliaanse voetbalsters uit via twee treffers van Tarciane, waarvan de tweede uit een strafschop. Giovanna Fernandes bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 4-1.

Pijn

"Dit resultaat doet het meeste pijn. Ook bij de meiden", reageerde de bondscoach. "Want we hadden deze wedstrijd net zo goed kunnen winnen en onszelf kunnen belonen met een bronzen medaille. Ook deze wedstrijd hebben de meiden tot de laatste seconde gestreden. We zijn blijven vechten, waardoor we toch nog mogelijkheden kregen."

Trots

Torny was daarnaast ook trots op haar speelsters. "We zijn met weinig verwachtingen aan dit WK begonnen, vervolgens in het toernooi gegroeid en boven onszelf uitgestegen. We zijn vierde van de wereld geworden. Dat is echt super knap." Behalve Everaerts werden er ook vier speelsters van Fortuna Sittard opgeroepen voor de Nederlandse selectie. Zij sluiten binnenkort aan voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen.