Verstappen blijft koel maar teamgenoten lyrisch over Spa

Max Verstappen op het circuit van Spa-Francorchamps tijdens de GP van België © Orange Pictures
Max Verstappen had niet verwacht dat de Grote Prijs van België zo goed zou uitpakken voor hem. De Limburger bleek na een veertiende startplek oppermachtig en pakte de volle buit: winst van de GP én een extra WK-punt voor de snelste raceronde.
Hij heeft in het WK-klassement nu al bijna 100 punten voorsprong op zijn concurrenten.

Alles klopte

"Het hele weekeinde was geweldig. Dit had ik vooraf niet kunnen bedenken", zei Verstappen. "Alles klopte gewoon. De eerste ronde was behoorlijk hectisch, ik probeerde toen vooral uit de problemen te blijven." De Nederlander rukte na de start wel direct op naar plaats acht. Nadat de safetycar even op de baan was geweest, nadat Nicholas Latifi en Valtteri Bottas waren gespind, reed Verstappen in hoog tempo verder naar voren.

Een voor een

"Ik kon ze één voor één inhalen. We waren hier ongelooflijk snel, dat zag je zaterdag in de kwalificatie al. Het ging in de race ook heel goed met de banden", zei Verstappen, die in hoog tempo op weg lijkt naar zijn tweede wereldtitel in de Formule 1.

Koel

Een week voor de Dutch GP op Zandvoort bleef de Red Bull-coureur zelf koel. "We gaan vandaag genieten van deze overwinning. Ik kijk uit naar Zandvoort, hopelijk kunnen we daar ook goede punten scoren. Al kan ik niet beloven dat we dan net zo goed presteren als hier in België", zei Verstappen bij Viaplay.

Andere planeet

Verstappen heeft op zijn teamgenoot Sergio Pérez grote indruk gemaakt. "Max vloog gewoon, hij was van een andere planeet", zei de Mexicaanse coureur van Red Bull. "Hij was onaantastbaar." Pérez startte op Spa-Francorchamps van de tweede plaats, waar hij ook op bijna 18 seconden na Verstappen finishte. De Mexicaan staat nu ook op de tweede plaats in het WK-klassement, met 93 punten achterstand op zijn teamgenoot.
Ferrari-coureur Charles Leclerc zakte naar de derde plaats, met 98 punten minder dan Verstappen. "Voor het team was dit een heel sterk resultaat, we hebben veel punten gepakt", aldus Pérez.

Lyrisch

Topman Helmut Marko van Red Bull was lyrisch over het optreden van Verstappen. "Dit is de beste Max ooit", zei Marko, die bij Viaplay echter nog niet over de wereldtitel wilde praten. "We hebben nog acht races te gaan. We moeten nog zeker drie grands prix winnen om zeker te zijn van het kampioenschap." Red Bull leidt ook het WK voor constructeurs, met 118 punten voorsprong op Ferrari.