Driepunter voor debutant Schuurs en Torino

Perr Schuurs zet een dribbel in tijdens zijn Torino-debuut tegen Cremonese. © ANP
Perr Schuurs heeft zaterdagavond zijn eerste wedstrijd als verdediger van Torino FC gespeeld.
Het werd een succesvol debuutduel, want Schuurs won met zijn Turijnse werkgever op bezoek bij Cremonese: 1-2.

Basisspeler

De mandekker uit Nieuwstadt, die anderhalve week geleden voor minimaal 9 miljoen euro door Torino werd overgenomen van Ajax, zat een week geleden al voor het eerst in de wedstrijdselectie. In dat duel kreeg Schuurs nog geen speelminuten, zaterdagavond was dat wel het geval: coach Ivan Juric posteerde Schuurs in de basisopstelling, als onderdeel van een driemansdefensie.

Even spannend

Torino kwam, mede door wat hulp van de tegenstander, al snel op voorsprong. Cremonese-verdediger Matteo Bianchetti werkte de bal na 17 minuten ongelukkig in eigen doel. Nemanja Radonjic verdubbelde na ruim een uur voetbal de score namens Torino, waarna het in het slot toch nog even spannend werd toen Schuurs en co geklopt het nakijken hadden bij een treffer van Leonardo Sernicola. Schuurs maakte de 90 minuten vol en Torino trok de winst over de streep: 1-2.

Gedeeld koploper

Met zeven punten uit de eerste drie competitiewedstrijden staat de tweede club van Turijn er uitstekend voor op de ranglijst van de Serie A: voorlopig delen Torino en Schuurs de koppositie met Lazio. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen het Atalanta van landgenoten Hans Hateboer, Marten de Roon en Teun Koopmeiners.