Maassen grijpt in Barcelona eerste racezege van seizoen

Maassen in zijn bolide in actie in Catalonië. © Porsche Carrera Cup Benelux
Xavier Maassen heeft zaterdagmiddag op het Circuit de Barcelona-Catalunya race tien in de Porsche Carrera Cup Benelux gewonnen.
De Limburger begon de race op de derde startpositie, maar hield in een incidentrijke race het hoofd koel en trok zodoende aan het langste eind.

Sterk begin

Door een sterke start wist Maassen direct een positie te winnen, al kwam Glenn Cordeel even later weer langszij. Niet veel later kwam het tot een incident tussen Cordeel en raceleider Glenn van Parijs, waarbij Cordeel naast de baan belandde. Van Parijs liep daarbij een straf van vijf seconden op, die aan het eind van de race aan het resultaat zou worden toegevoegd.

Safetycars

Maassen lachte het laatst, want hij nam na die aanrijding de tweede positie over en gaf Van Parijs geen gelegenheid om bij hem weg te rijden. Door enkele safetycar-situaties na een aantal andere aanrijdingen werd het Maassen niet per se gemakkelijk gemaakt om zijn positie te behouden, maar de coureur van Team PGZ by Redant bleef foutloos en reed vlak achter Van Parijs over de streep, wetende dat dat voldoende was om met de overwinning aan de haal te gaan.

Hockenheim

Het is voor Maassen, tweevoudig kampioen in de Porsche Carrera Cup Benelux, de eerste overwinning van het seizoen. Tot dusver was een tweede plaats in Zolder zijn beste resultaat in deze jaargang. Begin oktober staan de laatste twee races van het seizoen op het programma, op het circuit van Hockenheim. De Brit Harry King, die vanwege verplichtingen in de Mobil 1 Porsche Supercup ontbrak in Barcelona, heeft de beste papieren in de strijd om het kampioenschap.