Video: VVV-spits Venema loopt polonaise na 'Duitse' goal

Nick Venema matchwinnaar voor VVV tegen TOP © Orange Pctures
Hij moest er even op wachten, maar Nick Venema heeft zijn eerste competitietreffer te pakken. En het was nog een belangrijke ook.
Omdat spitsen leven van doelpunten, knaagde er iets bij Nick Venema. Want scoren was er nog niet van gekomen dit seizoen. Tot de laatste minuut in het uitduel met TOP Oss aanbrak en hij vanaf de rand van het strafschopgebied doeltreffend uithaalde en VVV de overwinning bezorgde.

Slotminuut

De verdiende overwinning in Oss levert VVV-Venlo ook weer kleur op de wangen op na de zeperd van afgelopen zondag tegen titelkandidaat PEC Zwolle. "Heerlijk", noemde trainer Rick Kruys het na afloop. "En dat het in de slotminuut gebeurt, maakt het alleen maar mooier." En het gevoel dat zijn ploeg een 1-0 achterstand volledig omdraaide, mede dankzij de gelijkmaker van Thijme Verheijen zorgde voor de basis van de euforie.

Fans

Met negen punten uit de eerste vier wedstrijden staan de Venlonaren er goed bij in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. "Dat is zeker mooi, maar we leggen de lat hoog dus we willen niet verslappen nu. Ook niet voor de fans. En dat vond ik eigenlijk het mooiste van de avond, die wisselwerking met de aanhang. Daar kun je aan zien dat er iets groeit bij VVV", zegt Kruys.

Reünie

Komende vrijdag ontvangt VVV in De Koel Jong FC Utrecht. Ongetwijfeld speciaal voor trainer Kruys, spits Venema en technisch manager Willem Janssen, gezien hun verleden in de Domstad. Maar voor een mini-reünie zal pas na afloop plek zijn en alleen in het geval van een driepunter. Het duel is vanaf 20.00 uur live te volgen via L1 Radio.