Roda-coach Streppel ergert zich 'aan houding en gedrag'

Roda-spelers druipen af na eerste nederlaag van het seizoen © Frank Kerbusch/PubliciteitsVisie
De eerste nederlaag van het seizoen zorgde in het Roda-kamp voor grote teleurstelling. Met name omdat de ploeg op mentaal vlak te kort schoot tegen NAC: 1-3
Want na een sterk begin met serieuze kansen om op voorsprong te komen, knakte het elftal van Jurgen Streppel bij de eerste tegentreffer van de gasten uit Breda.

Ongepast

"In de openingsminuten lieten we ons beste voetbal van het seizoen zien, daarna het slechtste," zo legde Streppel na afloop uit. "Ik vond houding en gedrag niet passen, ik heb me geërgerd. Misschien was het wel hautain, nonchalant of gemakzuchtig. En dat past helemaal niet bij ons."

Energie

De eerste en grootste kans kwam op naam van middenvelder Xian Emmers. Het schot van de Belg werd geblokt. Daarna voelde hij dat alles uit Roda's handen glipte. "We moeten er meer energie inleggen en na een tegenslag niet de kop laten hangen. De basis moet altijd in orde zijn: energiek spelen. En dat was vandaag niet het geval."

Messi

Zowel trainer als speler hoopten dat het om eenmalige offday ging en trokken de conclusie dat het vooral beter zal moeten. "Als je mee wilt doen voor de bovenste plaatsen moet je stabieler zijn", zo vindt Emmers. En de trainer voegt daar nog aan toe: "Je moet het samen doen én ook echt willen. Elkaar helpen, simpel spelen, waar we goed in zijn en niet denken dat we allemaal Messi zijn. Dat is de boodschap van vandaag."

Transferwindow

Feit is ook dat Roda JC een smalle selectie heeft, waar de komende dagen voordat de zomerse transferwindow op 31 augustus sluit, misschien nog wel wat aan kan veranderen. De vingers bij de beleidsbepalers zullen gekruist zijn in de hoop dat er geen spelers meer vertrekken. Zeker niet als de tijd te kort is om nog vervangers aan te trekken. De club hoopt nog steeds op het aantrekken van een middenvelder én een aanvallend ingestelde speler met scorend vermogen.

Derby

Door die eerste nederlaag van het seizoen zakken de Kerkradenaren op de ranglijst naar plek vijf met negen punten uit vier wedstrijden. Volgende week zondag staat speelronde vijf op het programma. Dan gaat Roda JC naar Maastricht voor de derby met MVV. Aftrap in De Geusselt is om 12.15 uur en de wedstrijd is uiteraard live te volgen via L1 Radio.