Verstappen krijgt geen extra straf voor proefstart

Max Verstappen © Red Bull Content Pool
Max Verstappen heeft geen extra straf gekregen voor de Grote Prijs van België. De Limburger moest zich na de tweede vrije training van vrijdag verantwoorden voor een mogelijke overtreding van de regels, maarkwam er met een waarschuwing van af.
Nadat de training vrijdag was afgelopen, maakte Verstappen net als George Russell (Mercedes) bij de uitgang van de pitstraat nog een proefstart. Juist op het moment dat de Nederlander van Red Bull gas gaf, kwam een Alpine-coureur voorbij rijden. Volgens stewards leidde dat tot een gevaarlijke situatie.

Vierde motor

Verstappen staat zondag sowieso al in de achterhoede van de startopstelling. De leider in het WK-klassement gebruikt in België zijn vierde motor van het seizoen, één meer dan is toegestaan.

Gridstraf

Ook zijn voornaamste titelrivaal Charles Leclerc krijgt een gridstraf, vanwege het wisselen van onder meer de versnellingsbak in zijn Ferrari. Esteban Ocon, Lando Norris, Valtteri Bottas en Mick Schumacher worden na de kwalificatie om soortgelijke redenen teruggezet op de startopstelling voor de race op Spa-Francorchamps.

Kwalificatie

Verstappen verschijnt vanaf 13.00 uur op het circuit voor de derde vrije training. De kwalificatie voor de Grote Prijs van België begint om 16.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!