Nick Venema bezorgt VVV in Oss de overwinning

Nick Venema viert zijn winnende treffer tegen TOP Oss © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft zich hersteld van de nederlaag van vorige week tegen PEC Zwolle. De Venlonaren wonnen met 1-2 van TOP Oss dankzij Nick Venema die in blessuretijd een voorzet van Mitchell van Rooijen in de hoek van het Osse doel schoot.
VVV-Venlo begon gretig aan de wedstrijd tegen TOP Oss, had binnen de kortst mogelijke tijd een hoekschop en kroop na een tiental minuten door het oog van de naald toen een vrije trap eerst weggewerkt werd, maar vervolgens rakelings langs doelman Lukas Zima werd geschoten.

Op achterstand door penalty

Tien minuten later kwamen de Venlonaren op achterstand. Justin Mathieu werd in de zestien door Richard Sedklacek neergehaald en schoot de bal vanaf de stip via een panenka in het doel van Zima. TOP Oss kreeg na die treffer meer grip op de wedstrijd en zag een schot van Toshio Lake in het zijnet verdwijnen en had van de Venlonaren een tijdlang weinig te duchten. De ploeg van Rick Kruijs ontkwam aan een grotere achterstand toen de Venlose goalie een snoeiharde vrije trap met de vuisten kon keren.

Verheijen verzilvert assist Venema

Acht minuten voor de rust was VVV dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van Sven Braken ging rakelings naast nadat hij de bal op een presenteerblaadje van Kees de Boer had gekregen. Kort daarna werd het 1-1 door Thijme Verheijen die een assist van Nick Venema in het doel schoot.

Gevaar

Al snel na de hervatting ontstond een gevaarlijke situatie voor het doel van Thijs Jansen, maar de goalie kon de bal uit een voorzet net voor de doellijn onschadelijk maken. Kort van tevoren had Zima een achterstand voor de Venlonaren voorkomen. Na een fout in de opbouw van de Ossenaren probeerde Thijme Verheijen doelman Jansen te verschalken, maar de doelman hield het schot tegen.
VVV-Venlo zette de defensie van TOP onder druk en kreeg kans na kans. Richard Sedlacek kreeg de bal van Kees de Boer, maar schoot rakelings voorlangs en Yahcuroo Roemer kon een voorzet van Thijme Verheijen niet afronden met een schot op doel. Roemer moest daarna plaats maken voor Özcan Yasar, die met Nick Venema en Sven Braken de buit moesten binnenhalen.

Blessuretijd

In de slotfase kon Simon Janssen voorkomen dat een schot van de Ossenaren in het lege doel verdween. Schoten van Braken, Koglin en Mitchell van Rooijen leverden geen problemen op voor de Osse doelman. TOP Oss deed in de laatste minuten van de wedstrijd nog een poging de winst in eigen huis te houden, maar moest in blessuretijd capituleren toen Nick Venema een voorzet van Van Rooijen op zijn slof nam, het leer in de hoek schoot en VVV de 1-2 winst bezorgde.