Onmachtig Roda JC lijdt eerste nederlaag van het seizoen

Xian Emmers schermt de bal af voor zijn tegenstander © PubliciteitVisie
Roda JC heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In het Parkstad Limburg Stadion was NAC Breda met 1-3 te sterk.
Roda JC begon sterk aan de wedstrijd, maar was daarna onmachtig tegen een stug NAC. De ploeg uit Breda zorgde er ook voor dat de Kerkraadse formatie de eerste drie tegendoelpunten van het seizoen incasseerde.

Eerste tegentreffer

Roda JC begon heel sterk aan de wedstrijd en gunde NAC geen seconde om in de wedstrijd te komen. Via Xian Emmers en Mohamed Mallahi had het ook op voorsprong moeten komen, maar dat lukte niet. NAC was blij dat het het openingskwartier goed was doorgekomen en kroop daarna meer uit de schulp. Nadat het zich al een aantal keer had gemeld voor het doel van keeper Rody de Boer kwam de ploeg uit Breda na 26 minuten op voorsprong. Kaj de Rooij verlengde een vrije trap en zorgde daarmee voor de eerste tegentreffer van het seizoen voor Roda JC.

Simpel

NAC Breda hield na het openingsdoelpunt simpel de controle over de wedstrijd en dwong Roda tot het spelen van de lange bal, wat redelijk makkelijk te verdedigen was voor de ploeg van ex-Roda-coach Robert Molenaar. Via Ezechiel Banzuzi kreeg het zelfs een goede kans op 2-0, maar doelman De Boer zag de bal net naast gaan. Roda kroop aan het eind van de eerste helft meer uit de schulp, maar tot echte kansen leidde dat niet.
Roda-aanvoerder Nils Röseler omringt door drie NAC-spelers © PubliciteitVisie

Opbouw

Kort na rust werd de opdracht voor Roda JC nog een stuk groter. Na een fout in de opbouw door rechtsback Boyd Reith, die een matige wedstrijd speelde, kon Jort van de Sande een aantal passes verder met een lobje De Boer verschalken: 0-2. Roda JC mocht daarna het spel maken van NAC, dat de verdedigende stellingen nog steeds goed gesloten hield. Desondanks kreeg Roda wel twee grote kansen op de aansluitingstreffer via Bryan Limbombe en Boyd Reith. Maar zij zagen hun schoten net naast de paal belanden.

Late doelpunten

Diep in de blessuretijd zorgde Guus Joppen nog voor de aansluitingstreffer. De hoop op nog één kans voor de gelijkmaker werd echter snel teniet gedaan door een fout in de opbouw van De Boer. Odysseus Velenas profiteerde uiteindelijk van de fout en bepaalde met een derde NAC-doelpunt de eindstand op 1-3.

Derby

Door de nederlaag staat Roda JC op de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie met negen punten uit vier wedstrijden. Volgende week zondag wacht voor Roda JC de eerste Limburgse derby van het seizoen tegen MVV in Maastricht.