Scarlett Souren tekent profcontract bij Parkhotel Valkenburg

Scarlett Souren komt volgend seizoen uit voor Team Parkhotel Valkenburg. © Team Parkhotel Valkenburg media
Wielrenster Scarlett Souren heeft haar eerste profcontract getekend.
De 18-jarige Souren gaat vanaf volgend seizoen rijden in het tenue van Team Parkhotel Valkenburg. Er is een contractduur van twee jaar overeengekomen.

Bewuste keuze

De talentvolle wielrenster is bezig aan een succesvol seizoen. Ze won onder andere de Kersenronde Mierlo, Trofee Maarten Wynants, Grote Ronde van Gerwen en de Wim Hendriks Trofee. In de nationale klassiekers reed ze steevast voorin. Souren heeft bewust voor de Limburgse wielerploeg van Parkhotel gekozen: "Bij deze ploeg krijg ik de ruimte om mezelf te ontwikkelen en koersen te rijden op verschillende niveaus, daarnaast krijg ik bij deze ploeg de kans om mijn studie te combineren met wielrennen."

Parijs-Roubaix

De uit Meerssen afkomstige wielrenster kijkt al vooruit naar de mooie koersen die komend seizoen mogelijk op haar programma komen te staan. Haar ultieme droom is om ooit in Parijs-Roubaix aan de start te staan. Deelname aan de kasseienklassieker in Frankrijk staat komende jaren heel hoog op haar verlanglijstje.

Renster van de toekomst

Souren stond in de de belangstelling van meerdere ploegen. Vooral de doelgerichte en ambitieuze aanpak van de Limburgse ploeg spreken haar heel goed aan. "Maar daarnaast is er in mijn nieuwe ploeg ook plaats voor gezelligheid en plezier! Dat is precies wat ik zoek dus ik ben enorm trots dat ik voor deze ploeg mag uitkomen!”, licht Souren haar keuze toe.

Limburgs Wielergala

Op het einde van vorig seizoen kreeg Souren op het Limburgs wielergala de trofee voor talent van de Toekomst. Ze kreeg deze prijs toebedeeld door de Club24, bestaande uit oud-wielrenners en wielerprominenten. Scarlett Souren wordt getraind door voormalig wielerprof Rob Ruijgh.