Wout Poels fietst nog twee seizoenen in het peloton

Wout Poels bij de start van een rit in de Vuelta. © L1 (Maurice Jessen)
Wout Poels is de komende twee jaar nog actief als wielrenner. Naar alle waarschijnlijkheid is dat zijn bij zijn huidige ploeg Team Bahrain-Victorious.
De uit Blitterswijck afkomstige wielrenner is op dit moment actief tijdens de Vuelta. Tijdens een interview met een journalist van het Belgische Sporza geeft hij mogelijk meer prijs dan dat hij zelf van plan was.

Toekomst ziet goed uit

Poels geeft op de vraag van de verslaggever: "Waar ligt je toekomst? ", enigszins verontschuldigend aan dat hij niet weet of hij dat al mag zeggen, maar dat het er goed uitziet. Vervolgens geeft Poels aan dat hij nog twee jaar fietst en sluit niet uit dat dit bij zijn huidige Team Bahrain-Victorious is.

Verwarring

Vorig seizoen was er op het einde van het seizoen onduidelijkheid over zijn toekomst. De ploeg plaatste toen op sociale media een bericht dat de ploeg afscheid zou nemen van de Limburgse wielrenner. Uiteindelijk tekende Poels enige tijd later een nieuw één-jarig contract. Het lijkt er op dat Poels en de ploegleiding nu sneller met duidelijkheid willen komen. Het management van Team Bahrain-Victorious heeft de contractverlenging nog niet bevestigd.
Over twee jaar is Poels op het einde van het seizoen 37 jaar en is het niet ondenkbaar dat hij dan een punt achter zijn wielerloopbaan zet.