Verstappen start in achterhoede op Spa-Francorchamps

Een uitgekiende pitstopstrategie was zondag van grote waarde voor Max Verstappen. © Red Bull Content Pool
Max Verstappen zal in de Grand Prix van België vanuit de achterhoede vertrekken. De coureur van Red Bull Racing neemt zijn vierde motor van het seizoen in gebruik waardoor hij een gridstraf zal incasseren.
De FIA bevestigt de motorwissel, die eerder al werd gemeld in De Telegraaf.

Ook Leclerc wisselt

Ook directe concurrent voor de wereldtitel Charles Leclerc lepelt een nieuwe motor in zijn bolide. Net als Verstappen zal ook de rijder van Ferrari een met een nieuwe versnellingsbak in de Ardennen van start gaan.

Motor nummer vier

Beide coureurs hebben in het eerste gedeelte van het seizoen al drie keer van motor gewisseld. Een gridstraf is daardoor het gevolg. Het is voor de teams niet toegestaan om ongelimiteerd motoronderdelen te vervangen. Bij overschrijding van het maximaal toegestane wisselingen van onderdelen volgt automatisch een gridstraf. Ook Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Esteban Ocon (Alpine) en Lando Norris (McLaren) en Mick Schumacher (Haas) zullen zondag vanwege een gridstraf in de achterhoede starten. De volgorde wordt duidelijk op basis van de uitslag van de kwalificatie.

Spektakel voor de toeschouwers

De ruim 120.000 toeschouwers zullen zondag van Max Verstappen en Charles Leclerc een inhaalrace voor geschoteld krijgen. Zowel Red Bull Racing als ook Ferrari kiezen voor een wissel op dit circuit omdat het op Spa-Francorchamps goed mogelijk is om in te halen.
Bekijk het L1-autosportprogramma Pitlane over de Grand Prix van België: