Mark van Bommel met FC Antwerp uitgeschakeld in Europa

Mark van Bommel met zijn ploeg FC Antwerp uitgeschakeld in Europa © Orange Pictures
Het Europese avontuur van FC Antwerp met trainer Mark van Bommel zit er al op. De Belgen werden uitgeschakeld door Basaksehir Istanbul.
In het eigen Bosuil-stadion werd FC Antwerp, in de laatste voorronde van de UEFA Conference League, met 1-3 verslagen. En daarmee bereikt de ambitieuze club de groepsfase van het toernooi niet.

Uitschakeling

Vorige week in Istanbul sleepte Van Bommel met zijn ploeg ternauwernood een 1-1 gelijkspel uit het vuur. Die stand stond donderdagavond ook na 56 minuten op het scorebord, maar twee minuten na de Antwerpse gelijkmaker van Frey zette Okaka de gasten weer op voorsprong. Zeven minuten voor tijd zorgde Aleksic voor de definitieve nekslag en uitschakeling van FC Antwerp.

Seizoensstart

Voor de trainer uit Meerssen is het de eerste tegenslag tijdens zijn eerste seizoen als coach in de Belgische havenstad. Want in de competitie gaat het vooralsnog voortvarend en is FC Antwerp na vier wedstrijden nog zonder puntenverlies. Zondag staat het duel met AA Gent op het programma.

Brenet

Ook de in Kerkrade geboren Joshua Brenet hoeft dit seizoen niet meer op Europees voetbal te rekenen. Hij werd met zijn ploeg FC Twente in eigen huis uitgeschakeld door Fiorentina. In Enschede werd het 0-0 nadat de Italianen vorige week in eigen huis met 2-1 hadden gewonnen.