Spoeling is dun in VVV-defensie in aanloop naar Oss-uit

Sem Dirks (midden) ontbreekt voorlopig bij VVV-Venlo. © Orange Pictures
Zonder de geblesseerde Sem Dirks en de geschorste Jens Jacobs gaat VVV-Venlo vrijdagavond (20:00 uur) op bezoek bij TOP Oss op zoek na de derde driepunter van het seizoen.
Zowel Dirks als Jacobs haalde het einde van de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (0-4 verlies) niet.

Sedlacek en Koglin

Coach Rick Kruys doet, in verband met de privacywet, geen uitspraken over de ernst van de kwetsuur van Dirks. Duidelijk is dat het aantal opties in zijn achterhoede tijdelijk slinkt. Waarschijnlijk keert Richard Sedlacek vrijdag terug in het basiselftal als rechtsback en start Brian Koglin in het hart van de verdediging.

Geen verschil

Dat VVV - mede door de vroege penalty én een rode kaart - fors onderuit ging tegen Zwolle, heeft het zelfvertrouwen van zijn team niet geschaad, stelt Kruys. "Ik heb op de training geen verschil gemerkt, en dat is goed. Er verandert voor ons niet veel nu, we zullen ook tegen Oss goed aan de bal moeten zijn."

Meer de bal

Wel verwacht Kruys tegen Oss meer het initiatief te hebben dan in de voorgaande wedstrijden. "Oss speelt waarschijnlijk iets meer teruggetrokken, de kans is groot dat we meer de bal zullen hebben dan in de afgelopen weken." De trainer weigert echter zijn ploeg in de favorietenrol te manoeuvreren. "De verschillen in deze competitie zijn wat mij betreft klein."

Ex-Fortuna

Vóór de harde nederlaag tegen PEC won VVV thuis van Almere City (3-0) en uit bij De Graafschap (1-2). Oss klopte in haar seizoensouverture Jong FC Utrecht met liefst 3-0, maar ging daarna zonder te scoren onderuit tegen Almere City (3-0) en NAC Breda (1-0). Met Richie Musaba (gehuurd) en Toshio Lake spelen twee ex-Fortunezen in het team van voormalig Fortuna-assistent Kristof Aelbrecht.

Live

Het duel tussen TOP Oss en VVV-Venlo begint vrijdag om 20:00 uur. De wedstrijd is, net als Roda JC Kerkrade - NAC Breda, live te volgen via L1 Radio.