Favoriet Roda won onder Streppel nog nooit van NAC

Roda- en KKD-topscorer Dylan Vente in het thuisduel tegen Jong Ajax. © Orange Pictures
Met de maximale score van negen punten uit drie duels op zak is het vertrouwen bij Roda JC groot. NAC Breda is vrijdag (20:00 uur) in Kerkrade de volgende tegenstander van de medekoploper in de Keuken Kampioen Divisie.
De Bredanaars spelen hun tweede duel in Zuid-Limburg binnen twee weken: op 15 augustus ging het team van voormalig Roda-trainer Robert Molenaar in de Geusselt met 3-1 de boot in tegen MVV.

Herkenbaar

Roda-coach Jurgen Streppel denkt een goed beeld te hebben van wat NAC in Kerkrade gaat laten zien. "Molenaar laat zijn ploegen doorgaans op dezelfde herkenbare wijze spelen", zegt de Roda-trainer, die er desondanks op rekent dat zijn ploeg tijdens de wedstrijd mogelijk een en ander moet omzetten.

Reageren

"We hebben deze week de nadruk gelegd op hoe je tijdens de wedstrijd op een tegenstander moet reageren, wanneer de opponent het iets anders doet", aldus Streppel. Daarbij hoopt de trainer ook een zelfregulerend vermogen van zijn spelers binnen de lijnen te zien, bijvoorbeeld wanneer een tegenstander op een andere manier druk zet dan verwacht.

Gelijke spelen

NAC is, naast VVV-Venlo, één van de twee ploegen in de huidige Keuken Kampioen Divisie waar Roda sinds het aantreden van coach Streppel tegen speelde, maar nog niet van won: de laatste vier onderlinge duels eindigden allemaal in een gelijkspel, ondanks dat Roda in vrijwel al die duels een duidelijk overwicht had.

Van der Heide

Bij Roda is vleugelaanvaller Arjen van der Heide weer inzetbaar. De van Heerenveen overgenomen winger was in de vorige twee competitieduels niet inzetbaar door een blessure. Van der Heide kan nog geen volledig duel spelen, maar een invalbeurt behoort wel weer tot de mogelijkheden.

Topscorer

Roda won tot dusver van FC Dordrecht (0-2), Jong Ajax (1-0) en FC Den Bosch (0-3). Alle goals in dat laatste duel kwamen van de voet van Dylan Vente, die met vier treffers topscorer van de KKD is. NAC won tot nu toe met de kleinst mogelijke score van Helmond Sport én TOP Oss (beide 1-0) en ging dus onderuit op bezoek bij MVV. Met zes punten staat NAC op een gedeelde zesde plaats, samen met MVV én VVV-Venlo.

Live

De wedstrijd Roda JC Kerkrade - NAC Breda begint vrijdag om 20:00 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.