Pitlane: Spa bron van inspiratie voor local hero Verstappen

Sem Caelen en Xavier Maassen in de Pitlane-studio. © Danique Daemen (L1)
Qua raceschema had de seizoenhervatting in de Formule 1 niet mooier kunnen zijn voor Max Verstappen. De WK-leider rijdt twee thuisraces op rij: volgende week op Zandvoort, aankomend weekend op Spa-Francorchamps.
L1’s autosportprogramma Pitlane blikt vooruit op de Grand Prix van België, die Verstappen tot dusver alleen wist te winnen bij de verregende editie van een jaar geleden.

Riante voorsprong

Verstappen begint met 80 punten voorsprong op nummer twee Charles Leclerc aan de veertiende race van het seizoen: een dusdanig riante marge waardoor het sterk de vraag is of een tweede wereldtitel van Verstappen nog in het geding komt. In deze aflevering laat L1's F1-analist Xavier Maassen zijn licht schijnen over het al dan niet inzetten van teamorders door Ferrari.
Verder komen in deze uitzending onder meer de aanpassingen aan het circuit van Spa-Francorchamps, de vakantiekiekjes van de F1-coureurs én de stockcarwedstrijden op Raceway Venray aan bod.

Live

De Grand Prix van België begint zondag om 15:00 uur. De race is dan live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.

Pitlane

Pitlane is het autosportprogramma van L1. Iedere donderdag voor een Grand Prix word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Ook zijn in het programma reportages en interviews te zien.