GP Frankrijk verdwijnt volgend jaar van Formule 1-kalender

Max Verstappen tijdens de derde training voor de Grand Prix van Frankrijk © Red Bull Content Pool
De Grote Prijs van Frankrijk verdwijnt volgend jaar van de kalender in de Formule 1. Dat bevestigt de organisatie van de Formule 1 aan persbureau AFP.
Het was al langer onzeker of het sinds 2018 lopende contract zou worden verlengd.

Winst Verstappen

Max Verstappen won vorige maand de voorlopig laatste race op het circuit van Le Castellet in het zuiden van Frankrijk. Formule 1-baas Stefano Domenicali heeft wel gezegd dat de gesprekken met de organisatie van de Franse GP doorgaan, maar dan misschien voor een soort roterende race die niet elk jaar plaatsvindt.

Verspreiding

De Franse GP is 62 keer verreden en keerde in 2018, tien jaar na de laatste editie, terug op de kalender. Ook Duitsland verloor eerder zijn race na 64 edities. Volgens Domenicali is 'historie niet genoeg' om een GP te organiseren. Er wordt gewerkt aan een betere verspreiding over verschillende werelddelen en races in bijvoorbeeld Saudi-Arabië en Miami leveren veel geld op.

België

Ook voor de GP van België, die komend weekend is, zou dit het laatste jaar kunnen zijn. Daar is nog geen duidelijkheid over. Zandvoort heeft na de komende editie van de Grote Prijs van Nederland nog een jaar te gaan van het huidige contract, maar heeft een optie om er twee jaar aan toe te voegen.