Frijns gaat in Formule E opnieuw voor Abt-team rijden

Robin Frijns © Orange Pictures
Robin Frijns verruilt in de Formule E het Envision Racing-team voor Team Abt.
Daarmee keert de 31-jarige Frijns terug naar een voor hem bekende werkgever: eerder reed hij in het gerenommeerde toerwagenkampioenschap DTM al voor Abt.

Bekende

De geboren Maastrichtenaar krijgt nu bovendien met dezelfde teamgenoot als in zijn DTM-periode te maken: de Zwitser Nico Müller was in 2020 al zijn stalgenoot én titelrivaal bij hetzelfde team. De twee kunnen ook buiten de baan zeer goed met elkaar overweg.

'Geweldige sfeer'

"Ik ken het Abt-team en Nico vanuit de DTM, waar we een geweldige sfeer in het team hadden en zeer succesvol waren", zegt Frijns, die destijds vlak achter zijn teamgenoot derde werd in het kampioenschap. "Dat is precies de manier waarop we door willen gaan in Formule E. Natuurlijk is het voor ons allemaal een grote stap, waarbij we veel en snel moeten leren."

Terugkeer

Het Abt-team, voorheen ondersteund door Audi, keert aankomend seizoen terug in de Formule E nadat het in het afgelopen seizoen schitterde door afwezigheid. "Ik heb echter het volste vertrouwen in het Abt-team, dat zich historisch gezien in alle klassen heeft laten zien. Het is geweldig om daar opnieuw onderdeel van te zijn."

Gedeeld vijfde

Frijns beëindigde het afgelopen Formule E-seizoen op een gedeelde vijfde plaats. De Belg Stoffel Vandoorne ging met de titel aan de haal.