Lieke Martens ontbreekt in cruciaal WK-kwalificatieduel

Lieke Martens tijdens het EK-duel tegen Portugal. © Orange Pictures
In de selectie van de Oranjeleeuwinnen voor het WK-kwalificatieduel tegen IJsland en de oefeninterland tegen Schotland ontbreekt PSG-aanvaller Lieke Martens.
De linksbuiten uit Nieuw-Bergen is onvoldoende hersteld van de voetblessure die eerder deze zomer een voortijdig einde aan haar EK maakte.

Wilms, Janssen en Leuchter

Kersvers bondscoach Andries Jonker - hij werd woensdag aangesteld als opvolger van Mark Parsons - heeft geen verrassende keuzes gemaakt in zijn 26-koppige selectie. Dat betekent dat de verdedigers Lynn Wilms uit Tegelen en Dominique Janssen uit Horst, beide spelend voor VfL Wolfsburg, opnieuw geselecteerd zijn. Hetzelfde geldt voor Ajax-spits Romée Leuchter uit Schinveld. Zij was op het teleurstellend verlopen EK een positieve verrassing.

WK-ticket

De Oranjeleeuwinnen leiden hun poule in de strijd om een WK-ticket met twee punten voorsprong op IJsland, dat wel een duel minder gespeeld heeft. Wanneer Nederland op dinsdag 6 september in Utrecht weet te winnen van IJsland, is kwalificatie voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland in 2023 een feit.

Schotland

Het oefenduel tegen Schotland wordt op vrijdag 2 september in Zwolle gespeeld. Voor voormalig MVV-trainer Jonker wordt dat zijn eerste interland als permanent bondscoach van de Oranjeleeuwinnen.