Schoonspringster Inge Jansen hervat training na bevalling

Inge Jansen met haar dochtertje. © Inge Jansen
Schoonspringster Inge Jansen begint weer rustig met het opbouwen van haar trainingen nadat ze in juni is bevallen van haar eerste kindje.
Ze heeft er weer zin in na 'een paar lange weken herstellen en optimaal genoten te hebben van onze kleine meid', schrijft de Limburgse op Instagram.

Dochter

Op 17 juni beviel Inge Jansen van haar dochter Dae June. Ze deelde dat heugelijke nieuws toen met de buitenwereld via social media, met een foto van de voetjes van de baby. Na hun eerste vakantie met z'n drieën, wil Jansen, afkomstig uit Maasbracht, uit gaan zoeken hoe ze het moederschap en topsport kan combineren.
Tijdens haar zwangerschap heeft de schoonspringster overigens niet stilgezeten. Ze bleef dagelijks trainen in de sportschool. Alleen het springen sloeg ze over.

Topsport

Eind vorig jaar gaf Jansen al aan dat ze na de bevalling graag haar topsportcarrière weer op wilde pakken. Ze hoopt zich bij de WK van 2023 in Doha te plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs. "Tegen die tijd hoop ik weer op mijn niveau van de laatste jaren te zitten. Natuurlijk kun je nooit voorspellen hoe je lichaam van een zwangerschap en geboorte herstelt."

Vijfde plaats

Op de Olympische Spelen in Tokio behaalde ze een knappe vijfde plaats in de finale van de 3-meterplank. Dat is de beste prestatie van een Nederlandse schoonspringster ooit. In Parijs hoopt Jansen opnieuw van de partij te zijn, ook om dan wel voor volle tribunes te kunnen springen. In Tokio waren alle tribunes leeg vanwege het coronavirus.