Fortuna Sittard zet coach Sjors Ultee op straat

Sjors Ultee. © Orange Pictures
Sjors Ultee is niet langer de coach van Fortuna Sittard. Na slechts drie speelrondes in de Eredivisie wordt de oefenmeester op straat gezet.
Naast Ultee vertrekt ook assistent Robbie Alflen per direct bij de club. Twee andere assistent-trainers, Jeroen Schepens en Dominik Vergoossen, nemen voorlopig de taken van Ultee over.

Harde nederlaag

Fortuna staat na drie wedstrijden op een gedeelde laatste plaats in de Eredivisie. Zaterdag ging Fortuna in eigen stadion hard onderuit tegen Cambuur Leeuwarden (1-4). Na afloop van die wedstrijd was de ontreddering groot bij Ultee en zijn spelers. Eerder werd al verloren van landskampioen Ajax en subtopper FC Twente.

Onvoldoende progressie

De technisch manager van Fortuna, Sjoerd Ars, stelt dat niet alleen die recente resultaten reden zijn voor het ontslag. "We zien onvoldoende progressie in de ontwikkeling van het team op verschillende vlakken. Daarin ontstond een groeiend verschil van inzicht waardoor wij dit besluit noodzakelijk achten in het belang van de club."

Pijnlijk

"Het is pijnlijk om zo vroeg in het seizoen al deze moeilijke beslissing te moeten nemen", voegt Ars aan zijn statement toe. Ondanks die povere seizoensstart komt het ontslag van Ultee als een verrassing. De coach wist vorig seizoen in moeilijke omstandigheden Fortuna te behoeden voor degradatie.

Ambities

Dit seizoen gaf Fortuna aan hogere ambities te hebben, die onder meer kracht werden bijgezet met het aantrekken van de Turkse vedette Burak Yilmaz. Ultee was sinds november 2020 hoofdtrainer bij Fortuna, waar hij eerder ook al assistent-trainer en technisch manager was.