Mike Teunissen schenkt rode trui in Vuelta aan ploeggenoot

Mike Teunissen in de rode trui © Orange Pictures
Mike Teunissen heeft zijn leiderstrui in de Ronde van Spanje verloren. De renner uit Ysselsteyn liet het bewust een beetje lopen in de derde etappe, waardoor ploeggenoot Eduardo Affini de rode trui overneemt.
Daardoor blijft het dragen van de rode trui voor Teunissen beperkt tot één dag. De etappeoverwinning ging voor de tweede dag op rij naar de Ier Sam Bennett. Teunissen eindigde als 150e.

Nederlandse etappe

Teunissen werd voor de start van de etappe uitgebreid in het zonnetje gezet door het toegestroomde publiek. Tijdens de etappe moest Teunissen weer de taak verrichten die hij heeft tijdens deze Vuelta: het beschermen van kopman Primoz Roglic. Dat deed de Limburger op de Noord-Brabantse wegen moeiteloos, waardoor Roglic ook weer probleemloos deze dag doorkwam.

Gunnen

Op vier kilometer van de meet was Teunissen enigszins verrassend op kop van het peloton te zien, in dienst van de ploeg. Daardoor werd duidelijk dat hij de leiderstrui zou gunnen aan een ploeggenoot. Door een 20e plaats in de etappe neemt de Italiaan Affini de rode trui nu over van Teunissen.

Wout Poels

De andere Limburger in de Vuelta, Wout Poels uit Blitterswijck, kende een probleemloze dag. Poels kon enigszins herstellen van zijn valpartij van zaterdag en eindigde als 127ste in de etappe.

Rustdag

Maandag staat een rustdag op het programma en reist het peloton naar het Baskenland waar dinsdag de vierde etappe vertrekt in Vitoria-Gasteiz.