Rode kaart leidt eerste nederlaag VVV in

Robert Klaasen © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft voor het eerst dit seizoen verloren. In de eigen Koel was PEC Zwolle met 0-4 te sterk voor de ploeg van Rick Kruys.
VVV zag zijn kansen op een goed resultaat al snel in rook opgaan. Pechvogel Jens Jacobs zorgde met het veroorzaken van een penalty en een rode kaart mede voor een vroegtijdige beslissing van de wedstrijd. In het vervolg van het duel breidde PEC de voorsprong verder uit.

Goede start

Trainer Rick Kruys begon met twee wijzigingen aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle ten opzichte van het gewonnen duel tegen De Graafschap. Brian Koglin en Yahcuroo Roemer kregen de voorkeur boven Richard Sedlácek en Carl Johansson. VVV begon goed aan de wedstrijd en was zeker niet de mindere van PEC Zwolle, dat vanaf de aftrap direct aanvallende intenties liet zien. Met grote kansen voor Nick Venema, missend één op één met doelman Jesper Schendelaar, Brian Koglin (kopbal) en Roemer (bal van de lijn gehaald) had VVV zelfs de leiding moeten nemen.

Penalty en rood

Na 20 minuten kreeg PEC Zwolle de ideale kans om op voorsprong te komen. De 18-jarige Jens Jacobs, die was ingevallen voor de geblesseerde Sem Dirks, maakte een onnodige overtreding op Jordy Tutuarima. Bram van Polen benutte vervolgens koelbloedig de penalty: 0-1. Jacobs, met geel op zak, speelde daarna met vuur en kon na een tweede harde overtreding met twee keer geel vertrekken. Met tien man werd het voor PEC Zwolle eenvoudig voetballen en had VVV niks meer te vertellen. Nadat de Venlose ploeg nog ontsnapte aan een tweede penalty werd het op slag van rust 0-2 via Luis Görlich die op de doellijn een inzet van Bart van Hintum nog toucheerde.

Doelsaldo

Kruys herstelde na rust zijn verdediging door Richard Sedlácek te brengen voor Thijme Verheijen. PEC bleef echter veel sterker en kwam al snel op 0-3 via opnieuw Görlich, die snel reageerde bij een rebound. VVV probeerde het wel nog, maar PEC wist duidelijk hoe het met de man-meersituatie moest omgaan. Doelman Lukas Zima zorgde met een aantal reddingen ervoor dat het geen monsterscore werd, maar tien minuten voor tijd kon hij niet voorkomen dat invaller Gabi Caschili met een kopbal de eindstand op 0-4 bepaalde.
VVV staat door het eerste puntenverlies van het seizoen nu zevende in de Keuken Kampioen Divisie. Komende vrijdag is TOP de tegenstander in Oss.