Poels: 'Bijslapen, rit winnen en ploeg helpen in Vuelta'

Wout Poels bij de start van een rit in de Vuelta. © L1 (Maurice Jessen)
Wout Poels heeft als hij de Vuelta Nederland verlaat een paar duidelijke doelen in deze ronde. De meest opmerkelijke is bijslapen.
De wielrenner van Team Bahrain-Victorious is sinds twee maanden de trotse vader van zijn zoon Casper. De jongste telg uit het gezin Poels heeft hem af en toe uit zijn slaap gehouden.

Nachtrust

Met een grote grijns op zijn gezicht vertelt Poels dat hij deze Vuelta ook gaat gebruiken om de gemiste uurtjes nachtrust in te halen. Hij geeft wel meteen eerlijk aan dat zijn vriendin thuis in Monaco het meeste werk voor haar rekening neemt en dat hij eigenlijk niets te klagen heeft.

Kraamvisite

De moeder van Wout, is onlangs nog in Monaco op kraamvisite geweest. Zij heeft een plekje naast de teambus van Bahrain-Victorious weten te bemachtigen om haar zoon nog even persoonlijk veel succes in deze Vuelta te wensen. "Het was heel erg fijn om in Monaco even weer langs te kunnen gaan en Casper te zien. Ik had Wout en zijn vriendin door de coronabeperkingen bijna anderhalf jaar niet kunnen bezoeken", legt Willemien Poels uit.

Valpartij zonder ernstige schade

Tijdens de tweede etappe met aankomst in Utrecht was het voor de moeder van Wout even schrikken. Poels kwam op 18 kilometer voor het einde ten val. Gelukkig viel de schade mee, Poels hield aan de tuimeling een bebloede hand en duim over. Na het weekend zal Poels zijn Vuelta vervolgen in het terrein dat hem beter ligt: bergachtige etappes.

Rit winnen

Het winnen van een rit behoort dan volgens hem zeker tot de mogelijkheden: "Ik heb nog geen rit met rood omcirkeld, maar in deze Vuelta zijn er met al die bergachtige ritten kansen genoeg. Even afwachten wat de ploegleiding wil, of er zich mogelijk een kans voordoet om in een etappe mijn eigen weg te gaan. Ik ben hier natuurlijk ook om mijn kopmannen bij te staan."