Fortuna Sittard beleeft dramatische avond en verliest: 1-4

Fortuna begon met een goal van Yilmaz nog heel goed © Niels van Renen
Fortuna heeft ook zijn derde wedstrijd van de competitie in de eredivisie verloren. De Sittardse ploeg verloor in Sittard met 1-4 van SC Cambuur. Fortuna stond bij rust door een doelpunt van Burak Yilmaz nog met 1-0 voor, maar beleefde een dramatische tweede helft.
De Sittardse ploeg liet vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Bas Nijhuis blijken de punten in eigen huis te willen houden. Met Burak Yilmaz in de basis zette Fortuna direct druk op de Friezen. Doelman Joao Virginia van Cambuur ging in de elfde minuut niet vrijuit toen Burak Yilmaz een voorzet van Inigo Cordoba tegen de touwen schoot.

Verdiende voorsprong

Fortuna bleef aanvallen en kreeg kansen om de voorsprong te verdubbelen. Een vrije trap van Mats Seuntjens van zo'n meter of 35 kon doelman Virginia maar net over het doel tikken en Cordoba kon, vrij voor het doel van Virginia, niet uit de voeten met een voorzet van Burak Yilmaz. Cambuur nam het eerste half uur weinig risico, creëerde geen kansen, maar begon na een dubbele wissel meer aan te dringen. Echt gevaar voor het doel van Yanick van Osch leverde dat echter niet op. Ook Fortuna slaagde er niet in de voorsprong te vergroten. Met een verdiende 1-0 voorsprong voor Fortuna werd het eerste deel van de wedstrijd afgesloten.

Gelijkmaker op het scorebord

Drie minuten na de hervatting verscheen in Sittard de gelijkmaker op het scorebord. Michael Breij joeg de bal snoeihard in het Fortuna-doel. De Sittardenaren hadden het na die tegentreffer moeilijk tegen de Friezen, maar wisten de draad toch weer op te pakken. Yilmaz kreeg de bal niet tussen de palen en Virginia verwerkte een laag schot van Paul Gladon tot hoekschop. Halverwege de tweede helft kon Yanick van Osch ternauwernood voorkomen dat de Friezen op voorsprong kwamen. Twintig minuten voor tijd speelde Yilmaz de meegelopen Seuntjens aan, maar hij trof geen doel. Een schot van Yilmaz ging vervolgens naast het Friese doel.

Dramatisch

Elf minuten voor tijd kwam Fortuna Sittard op achterstand toen Mees Hoedemakers van grote afstand de bal in het doel van Van Osch kegelde. Met de moed der wanhoop probeerde het team van Sjors Ultee nog verandering in de stand te brengen, maar Cambuur maakte gebruik van de defensieve zwakte van Fortuna. Een uithaal van Hoedemakers aan de rand van de zestien verdween in het doel van de Sittardse goalie en in blessuretijd maakte Jasper ter Heide het drama compleet door van afstand de bal in de touwen en de 1-4 op het scorebord te schieten.