Roda JC kent perfecte start van het seizoen

Jurgen Streppel, trainer van Roda JC © Orange Pictures
Perfectie bestaat niet in het voetbal, maar Roda JC kent in ieder geval statistisch gezien de perfecte start van het seizoen.
Met drie overwinningen, zes gemaakte doelpunten en nul tegentreffers is Roda JC in ieder geval tot en met zondagmiddag de trotse koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

Nuchter

Dylan Vente, die met een hattrick zorgde voor de Kerkraadse overwinning in Den Bosch, moest na afloop van journalisten horen dat Roda JC de nieuwe koploper was. "Ik wist het niet. Het is pas na drie wedstrijden, maar je moet ze natuurlijk wel winnen." Ook trainer Jurgen Streppel bekeek de koppositie van zijn ploeg met een enige nuchterheid. "Mooi toch?"

Domme dingen

Streppel was vooral bezig met de wedstrijd tegen Den Bosch en zag zijn ploeg een goede wedstrijd op de mat leggen in Den Bosch. "We hebben ontzettend verdiend gewonnen. We hebben goed gespeeld, kansen gecreëerd en niet heel veel domme dingen gedaan." Dat er werd gewonnen in Den Bosch zal voor Roda JC extra fijn zijn. De afgelopen jaren lukte het de Kerkradenaren namelijk niet om te winnen in De Vliert. De trainer had ook nog lovende woorden voor nieuwkomer Lennard Hartjes: "Een fijne speler waar we heel blij mee zijn. Hij verzorgt het voetbal wat we graag willen."

Bevrijdende doelpunt

Roda JC kan in ieder geval tevreden zijn over de afgelopen weken en dus ook over de wedstrijd tegen de Bosschenaren. Het team van Streppel was duidelijk beter, maar het duurde iets te lang voordat het eerste bevrijdende doelpunt viel. "Ik dacht dat ik mijn eerste doelpunt eerder in de wedstrijd zou maken", gaf ook Vente toe. "De trainer heeft me ook gezegd dat ik als spits altijd moet blijven geloven in een doelpunt. Dat heb ik gedaan."

Verdedigend

Het meest in het oog springend van de seizoensstart is toch wel het aantal van nul tegendoelpunten bij Roda. "Vorig jaar hebben we veel stomme dingen gedaan achterin. Het lijkt nu redelijk goed te gaan, maar ik heb ook dingen gezien die op een hoger niveau worden afgestraft", zegt Streppel die de eerste is om te zeggen dat FC Dordrecht, Jong Ajax en FC Den Bosch niet de zwaarste opponenten van het seizoen waren.
"We hebben niet gespeeld tegen drie ploegen die kampioen gaan worden, zeker niet." Ook spits Vente ziet dat het achterin goed gaat. "Het vertrouwen is er ook om de nul te houden. Verdedigend staat het goed, aanvallend vind ik dat het nog iets beter kan. Daar mogen we de wedstrijd eerder op slot gooien."

NAC

En met die opmerking en de verbeterpunten die Streppel zal meegeven aan zijn spelers wacht vrijdag in Kerkrade met NAC Breda de volgende Brabantse tegenstander.