Strijd en teamgeest zijn toverwoorden bij MVV

De spelers van MVV vieren met de feest de supporters na de overwinning op ADO © PubliciteitVisie
Voor de tweede keer in vijf dagen was het feest in De Geusselt. Na NAC Breda versloeg MVV ook ADO Den Haag in eigen stadion.
Strijd en teamgeest zijn de toverwoorden bij MVV na drie competitieronden.

Lef

Trainer Maurice Verberne vroeg vooraf aan zijn spelers of ze hetzelfde konden brengen als in de wedstrijd tegen NAC Breda. 90 minuten later kreeg hij het antwoord: ja. MVV bracht weer hetzelfde als tegen NAC. ADO werd bestreden met lef, strijd en bij vlagen goed voetbal. "Ik heb alweer genoten. Het was afgelopen maandag al geweldig en wij kunnen het dus twee keer in een week", concludeerde een trotse Verberne dan ook na afloop.

ADO

Met ADO Den Haag trof MVV een tegenstander die met nul punten afreisde naar De Geusselt. Iets wat Verberne ook benadrukte richting zijn ploeg. "Ik had ze voorgehouden dat we een ontketend ADO op bezoek zouden krijgen, maar ik heb het omgedraaid en gezegd dat we energie in de wedstrijd moesten leggen en het publiek achter ons moesten krijgen. Dat we binnen 15 seconden op voorsprong zouden staan had ik ook niet verwacht."
Orhan Dzepar in duel met tegenstander Daryl Werker bij een hoekschop © PubliciteitVisie

Hamstring

Want het publiek in De Geusselt kon na 15 seconden juichen nadat Koen Kostons zorgde voor een bliksemstart. "Het was ook het wedstrijdplan", analyseerde Kostons het doelpunt na afloop redelijk koel. "Als je fel begint, kan het publiek erachter gaan staan en kan het hier gaan spoken." Kostons werd in de rust vervangen vanwege een blessure. "Het schoot in mijn hamstring en ik besloot samen met de medische staf om eruit te gaan." Zijn vervanger, Dailon Livramento, scoorde halverwege de tweede helft de 3-1. "Ik gun het hem, ook al is hij mijn directe concurrent. Ik gun het iedereen."

Teamgeest

Het tekent de teamgeest, want naast de energie en lef die MVV in een wedstrijd legt, kan de teamgeest MVV dit seizoen nog weleens veel gaan brengen. "We zijn een hechte groep. Het zijn grotendeels dezelfde jongens als vorig jaar doordat bijna iedereen is gebleven en we fungeren echt als team", zegt Orhan Dzepar over de teamgeest. "Wij hebben de laagste begroting van de Keuken Kampioen Divisie, maar we zijn één team en willen vuile meters voor elkaar maken. Dat maakt ons zo sterk", voegt Kostons er nog aan toe.

Investeerder

Dat team wil op maandag 29 augustus tegen Heracles - een volgend topteam - verslaan. De eerste twee thuiswedstrijden van het seizoen hadden voor MVV in ieder geval niet veel beter kunnen verlopen met twee overwinningen, een enthousiast publiek en de nieuwe investeerder op de tribune die met tevredenheid zal hebben gekeken.