Roda JC pakt de volle buit in slotfase tegen FC Den Bosch

Dylan Vente wordt gefeliciteerd met zijn hattrick © Frank Kerbusch | Publiciteitsvisie.nl
Roda JC blijft dankzij een 0-3 overwinning op FC Den Bosch foutloos na drie gespeelde wedstrijden. Dylan Vente nam alle doelpunten voor zijn rekening.
De ploeg van Jurgen Streppel had veruit het beste van het spel, maar toch kon er pas in de 79ste minuut voor de eerste keer gejuicht worden.

Hattrick in laatste kwartier

Opnieuw domineerden de Kerkradenaren de wedstrijd. Toch moest Roda aan het eind van de wedstrijd in het zadel geholpen worden, dankzij een makkelijk gegeven penalty. Dylan Vente was daarbij trefzeker. Drie minuten later had hij het geluk opnieuw aan zijn zijde. Een afstandsschot werd van richting veranderd waardoor doelman Wouter van der Steen kansloos was. In de blessuretijd maakte Vente zijn hattrick compleet, met een hard schot in de korte hoek.

Scoren blijft lastig

Ondanks een ruime overwinning maakte Roda het zichzelf onnodig moeilijk. In de eerste helft waren er namelijk al grote kansen voor Roda. Maar zelfs matchwinner Dylan Vente kreeg de bal toen niet in een leeg doel geschoven. Daardoor bleef het nog lang spannend in Den Bosch. Maar uiteindelijk blijft Roda gedeeld koploper na een terechte overwinning.

Hartjes meteen in de basis

Door het vertrek van Benjamin Bouchouari moest Roda JC snel versterking hebben op het middenveld. Die werd gevonden in de persoon van Lennard Hartjes. De technische staf had Hartjes al langer in het vizier en kon het talent van Feyenoord nu huren tot in ieder geval het einde van het seizoen. Hij maakte meteen in zijn eerste week als speler van Roda zijn debuut op het middenveld.
Volgende week vrijdag speelt Roda thuis tegen NAC Breda, op papier de eerste echt sterke tegenstander van dit seizoen.