Mike Teunissen wint met Jumbo-Visma ploegentijdrit Vuelta

Mike Teunissen © Orange Pictures
Mike Teunissen heeft met Jumbo-Visma de ploegentijdrit van de Ronde van Spanje gewonnen. De renner uit Ysselsteyn was met zijn ploeg veruit de snelste in de 23,3 kilometer lange ploegentijdrit door Utrecht.
Robert Gesink reed als eerste over de finish en is de eerste leider van de Ronde van Spanje.

Erkende tijdrijders

Jumbo-Visma, met erkende tijdrijders Edoardo Affini, Rohan Dennis en Primoz Roglic in de ploeg, was op voorhand al favoriet voor de winst in de ploegentijdrit en maakte die favorietenstatus volledig waar. Halverwege was de ploeg al 14 seconden sneller dan Quick-Step Alpha Vinyl en Ineos Grenadiers. In het tweede gedeelte van de ploegentijdrit wist de Nederlandse formatie die voorsprong vast te houden en de ploegentijdrit te winnen met 13 seconden voorsprong op Ineos Grenadiers en Quick-Step.

Tour de France

In 2019 won Teunissen met Jumbo-Visma ook al een ploegentijdrit in een grote ronde. Toen won de Nederlandse ploeg de ploegentijdrit in de Tour de France en behield Mike Teunissen zijn gele trui die hij een dag eerder veroverde.

Wout Poels

Mike Teunissen is niet de enige Limburger in de Ronde van Spanje. Ook Wout Poels uit Blitterswijck rijdt de Spaanse wielerronde. Hij reed met zijn ploeg Bahrain-Victorious een sterke ploegentijdrit en eindigde uiteindelijk als negende op 42 seconden achterstand van Jumbo-Visma.

Nederlandse etappe

Zaterdag staat de eerste rit in lijn op het programma van de Vuelta. Dan rijden de renners opnieuw over Nederlandse wegen. Over 175 kilometer staat een rit op het programma tussen Den Bosch en Utrecht.