Strijdend MVV wint na spannend duel van ADO

Koen Kostons lost een schot op het doel van ADO © PubliciteitVisie
MVV Maastricht heeft een knappe zege op ADO Den Haag geboekt. In De Geusselt won de ploeg van Maurice Verberne, mede door veel strijd en passie, met 3-1.
Net zoals in de gewonnen wedstrijd tegen NAC Breda (3-1) was een sterke start het fundament voor de tweede Maastrichtse zege in vijf dagen tijd.

Bliksemstart

MVV kwam namelijk na welgeteld 16 seconden op voorsprong nadat Koen Kostons de voorzet van Mart Remans keurig wist af te ronden. Net zoals tegen NAC waren de Maastrichtenaren sterk in de beginfase en legden ze de Hagenaren met lef en een hoog tempo hun wil op. Tegen NAC resulteerde dat snel in de 2-0. Nu kreeg ook ADO wat mogelijkheden en miste Kostons een grote kans voordat MVV na 23 minuten de voorsprong verdubbelde. ADO-doelman Hugo Wentges dacht dat een voorzet van Jarne Steuckers over de achterlijn zou gaan, maar zag Remans de bal binnen tikken: 2-0.

Slordigheid

Daarna werd MVV wat slordiger in de passing waardoor het ADO onbedoeld beter in de wedstrijd hielp. Beide ploegen kregen meer kansen en na een scrimmage scoorde Thomas Verheydt, oud-speler van MVV, de aansluitingstreffer. MVV stak daarna veel strijd en passie in de wedstrijd en was zeker niet de mindere ten opzichte het ADO Den Haag van Dirk Kuijt, dat met nul punten uit twee wedstrijden afreisde naar MVV Maastricht.

Onder druk

De eerste minuten na rust leek MVV het moeilijk te gaan krijgen in de tweede helft, maar daarna toonde MVV weer aan dat het ook het verdedigend goed staat, met de altijd sterke doelman Romain Matthys als extra slot op de deur. ADO was wel regelmatig in de aanval, maar MVV streed voor elke meter en elke bal wat ervoor zorgde dat het publiek in De Geusselt mee werd genomen in het voetbalgevecht. Waar ADO kansen op de 2-2 liet liggen, zorgde Livramento in twee instanties voor de 3-1. De derde treffer zorgde voor nieuwe energie bij de ploeg van Maurice Verberne en zorgde er ook voor dat ADO nooit meer in de wedstrijd kwam.
Dailon Livramento zorgt voor de 3-1 © PubliciteitVisie

Almelo

Na twee knappe thuiszeges tegen NAC Breda en ADO Den Haag staat MVV in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. Op maandag 29 augustus wacht MVV weer een tegenstander van naam. In Almelo is Heracles dan de tegenstander.