Video: Fortuna gaat voor eerste zege tegen Cambuur

Sjors Ultee. © Orange Pictures
In de aanloop naar Fortuna-Cambuur heeft trainer Sjors Ultee zijn team aangesproken op wat er mis ging uit bij FC Twente. Met voorbeelden en beelden heeft hij zijn ploeg voorbereid op wat er van hen verwacht wordt tegen de Friese tegenstander.
Woorden als 'scherpte', 'energie' en spirit' ziet de oefenmeester als te vage 'containerbegrippen'.

Winst belangrijk

Na twee zware wedstrijden, die resulteerden in nederlagen, tegen Ajax en FC Twente is het belangrijk om de eerste thuiswedstrijd van SC Cambuur te winnen. Dat besef leeft bij trainer Sjors Ultee en de spelers. Ondanks het feit dat Ultee na twee nederlagen niet wil praten over extra druk, vindt hij winst belangrijk als je wat wil bereiken in de Eredivisie.

Bassett speelgerechtigd

De van Colorado Rapids gehuurde Cole Bassett is sinds vrijdag speelgerechtigd en dus inzetbaar. Dat geeft meer mogelijkheden op het middenveld. Bassett heeft qua speelwijze veel weg van de vertrokken Zian Flemming. Toch wil Ultee hem die stempel niet opdrukken, omdat elke speler z'n eigen speelstijl heeft. Of hij zaterdagavond start tegen Sportclub Cambuur blijft een verassing.
Zoals gewoonlijk liet de trainer van Fortuna Sittard in de aanloop naar het duel tegen Cambuur niet het achterste van z'n tong zien wat betreft de opstelling. Het zou zo maar kunnen dat Burak Yilmaz meer speelminuten gaat maken dan afgelopen zondag één helft tegen FC Twente. De spits is nog niet klaar voor negentig minuten, maar kan noodgedwongen minimaal één helft spelen.

Erdogan op z'n plek

Natuurlijk heeft Fortuna meer nieuwkomers in de selectie. Dogan Erdogan is naar Sittard gekomen vanwege een driejarig contract, maar ook omdat er in Nederland minder fysiek gespeeld wordt dan in Turkije, waar hij vorig seizoen voor Gaziantep speelde. De Turkse middenvelder spreekt behalve 'Dank je wel' nog niet veel Nederlands. Toch waagt hij zich aan een nieuwe zin: "Wij willen winnen."