Advies voor Schuurs: 'Verdiep je in clubhistorie'

Perr Schuurs in het shirt van het Italiaanse Torino FC. © Torino FC
De overstap van Ajax naar Torino FC betekent ook een cultuuromslag voor Perr Schuurs. Op het gebied van leven, voetbal én de beleving daarvan.
Torino FC, de club van het volk uit Turijn, eindigde vorig seizoen als tiende in de Serie A. In de aanloop naar het nieuwe seizoen was het tot op heden nooit saai.

Geschiedenis

Vedette en topscorer Andrea Belotti vertrok en de trainer van Ivan Juric en technisch directeur Davide Vagnati gingen met elkaar op de vuist, als dieptepunt over de onenigheid over het aan-en verkoopbeleid. Roberto Pennino uit Heerlen schreef als auteur van het boek Onsterfelijk Torino over de vliegramp die de club uit Turijn in 1949 trof. "Dat is zo'n belangrijk hoofdstuk uit de clubhistorie dat ik Schuurs zou adviseren om daar over te vertellen als hij gepresenteerd wordt aan de pers."

Debuut

Torino FC won de openingswedstrijd van het seizoen met 2-1 van AC Monza. Daarmee is de start in elk geval prima voor 'Toro'. Zaterdagavond staat de eerste thuiswedstrijd op de kalender. Dan komt Lazio Roma naar Stadio Olimpico Grande Torino. Een mooi affiche voor Perr Schuurs om te debuteren.