Op zijspoor belande Bastiaans laat VVV-contract ontbinden

Aaron Bastiaans na zijn doelpunt tegen De Graafschap © Orange Pictures
De profvoetbalcarrière van Aaron Bastiaans zit er, in ieder geval voorlopig, op. Het contract van de aanvaller bij VVV-Venlo is ontbonden.
De pas 20-jarige Nederweertenaar maakt de overstap naar amateurvereniging VV UNA uit het Noord-Brabantse Veldhoven, dat in de Derde Divisie uitkomt.

Niet in wedstrijdselectie

Bij VVV lagen er nog maar weinig speelminuten in het verschiet voor Bastiaans, zo werd in de afgelopen weken duidelijk. Hij werkte wel de volledige voorbereiding met de selectie van coach Rick Kruys af, maar ontbrak in de wedstrijdselectie in de twee Keuken Kampioen Divisie-duels die VVV tot dusver speelde.

Drie goals

Volgens een statement zijn de club en Bastiaans in goed overleg tot de conclusie gekomen dat 'een vertrek voor beide partijen een goede uitkomst is'. In totaal speelde hij 20 officiële duels voor VVV, waarin hij drie keer scoorde. Daarnaast speelde hij, verspreid over twee huurperiodes, 19 wedstrijden voor Helmond Sport.

Historie

Bastiaans veroverde daarnaast een plekje in VVV's geschiedenisboeken: op 14 december 2019 debuteerde hij in VVV's vlaggenschip en kwam hij in die wedstrijd direct tot scoren. Met een leeftijd van slechts 17 jaar en 254 dagen is hij sindsdien de jongste scorende debutant in de historie van de club.