Judoteam met debutant Ivo Verhorstert naar WK in Tasjkent

Ivo Verhorstert judoka NK 2021 © Graatje Weber
Ivo Verhorstert uit Venlo is de grote verrassing in de selectie voor het WK judo in Oezbekistan. De 21-jarige judoka dankt zijn selectie aan zijn bronzen medaille op de Grand Prix van Zagreb en zilver op de European Open in Cluj Napoca eerder dit jaar.
De mannenselectie voor het toernooi kent overwegend ervaren krachten, onder wie de Europees kampioenen, Michael Korrel en Jur Spijkers. De bronzen medaillewinnaars van het vorige WK, Frank de Wit en Roy Meyer zijn er ook bij. Ook voormalig-wereldkampioen Noël van ’t End is geselecteerd.

Jong en talentvol

Ivo Verhorstert vult de selectie aan in de klasse tot 66 kilogram. Coach Matthew Purssey licht de keuze voor Verhorstert toe. “Ivo is jong en talentvol en heeft recentelijk laten zien dat ook de beste judoka’s van de wereld door hem te pakken zijn. Hoewel hij niet aan de initiële selectiecriteria voldoet, vonden wij dat zijn recente prestatiecurve in de categorie -66 kg zijn deelname aan het WK rechtvaardigt.”

Vrouwen

Ook bij de vrouwen is er een debutant opgeroepen, de wereldkampioen bij de junioren Marit Kamps. Verder zijn Sanne Vermeer, Sanne van Dijke, Guusje Steenhuis, Geke van den Berg, Hilde Jager en Natascha Ausma. Het toernooi wordt van 6 tot en met 13 oktober in Tasjkent wordt gehouden. Nederland neemt op de slotdag van de WK ook deel aan de mixteamwedstrijden.