Perr Schuurs tekent 4 jaar voor Torino FC

Perr Schuurs in het shirt van het Italiaanse Torino. © Torino
Perr Schuurs speelt per direct voor Torino FC. De verdediger uit Nieuwstadt tekent een contract voor vier seizoenen bij de club uit de Serie A.
De 22-jarige Schuurs gaat in Turijn spelen met rugnummer 3.

Speeltijd

In Turijn wordt Schuurs de opvolger van de Braziliaan Gleison Bremer die Torino verruilde voor stadgenoot Juventus. En daarmee komt voor Perr Schuurs de wens uit om te vertrekken uit Amsterdam waar hij bij Ajax te weinig speeltijd kreeg. Ajax wilde Schuurs graag houden aan zijn tot 2025 doorlopende contract, maar de verdediger koos uiteindelijk voor zichzelf.

Ajax

Schuurs begon met voetballen bij FC Ria in Nieuwstadt en kwam al snel in de opleiding van Fortuna Sittard terecht. Daar groeide hij in korte tijd en op jonge leeftijd al uit tot vaste waarde. Uit de interesse van topclubs uit binnen-en buitenland viel de keuze in 2018 op Ajax. Omdat Fortuna Sittard destijds een doorverkooppercentage van 15 procent bedong, mogen ze in Sittard nu ook nog een bedrag bijschrijven op de rekening.

Prijzen

In de Arena proefde Perr Schuurs van spelen in de Champions League, werd hij driemaal landskampioen, won twee keer de KNVB beker en éénmaal de Johan Cruyff Schaal. Schuurs speelde in totaal 93 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 3 keer scoorde en 4 assists gaf. Als jeugdinternational maakt hij indruk met Jong Oranje op het jeugd-EK en dat wekte de interesse van de internationale scouts nog meer. Eenmaal stond de naam van Schuurs op een longlist van de selectie van het Nederlands elftal. Tot een definitieve uitverkiezing kwam het nog nooit.