Roda JC Kerkrade pikt in Duitsland extra doelman op

Moritz Nicolas in het shirt van Borussia Mönchengladbach. © Orange Pictures
Roda JC Kerkrade heeft een nieuwe stand-in voor eerste doelman Rody de Boer binnengehaald. Het gaat om de Duitser Moritz Nicolas.
De 24-jarige goalie wordt voor één seizoen gehuurd van Borussia Mönchengladbach.

Blessure Hamers

Het aantrekken van een extra keeper was voor Roda een prioriteit geworden door het uitvallen van Loek Hamers. Roda's tweede keeper raakte geblesseerd, waardoor de nog jonge Dylan Vranken het enige overgebleven alternatief achter eerste keeper De Boer was.

Borussia Mönchengladbach

Nicolas maakte de afgelopen jaren veel speelminuten op het derde (3. Liga) en vierde niveau (Regionalliga) in Duitsland. Dat deed hij als doelman van het tweede team van Borussia Mönchengladbach, waar hij sinds 2015 onder contract staat, en op huurbasis voor Viktoria Köln.

Hoogste niveau

Gladbach verhuurde hem ook nog aan Bundesliga-club Union Berlin, waarvoor Nicolas één duel op het allerhoogste niveau speelde. Daarnaast speelde hij voor VFL Osnabrück nog één wedstrijd in de 2. Bundesliga. Verder kwam hij uit voor verschillende Duitse nationale jeugdelftallen.

Transfers

Roda JC is nog niet klaar op de transfermarkt. Met nog twee weken tot het sluiten van de transferwindow is het aannemelijk dat de club haar middenveld én aanvalslinie nog gaat versterken. Roda kan dat onder meer doen door de lucratieve verkoop van Benjamin Bouchouari, die voor ruim één miljoen euro vertrok naar Saint-Étienne. Met het huren van Feyenoord-middenvelder Lennard Hartjes haalde Roda al een eerste vervanger.

Den Bosch

De Kerkradenaren zijn uitstekend begonnen aan het Keuken Kampioen Divisie-seizoen: er werd gewonnen van FC Dordrecht (0-2) en Jong Ajax (1-0). Met die ongeslagen status op zak speelt Roda vrijdagavond een uitduel tegen FC Den Bosch. Die wedstrijd is live te volgen via L1 Radio.