Roda JC en Saint-Étienne akkoord over transfer Bouchouari

Benjamin Bouchouari verruilt Roda JC voor AS Saint-Etienne © Orange Pictures
Benjamin Bouchouari vertrekt, zoals verwacht, bij Roda JC. Hij speelt per direct, voor AS Saint-Étienne dat uitkomt in de Franse Ligue 2.
Naar verluidt levert het vertrek van Bouchouari Roda JC rond de één miljoen euro op. De middenvelder had nog een contract in Kerkrade tot de zomer van 2024.

Plooien

Afgelopen vrijdag zat de Marokkaanse - Belg al niet meer bij de wedstrijdselectie van de Kerkradenaren voor het duel met Jong Ajax. Dit weekend werden alle plooien voor de transfer gladgestreken.

Grootste talent

Zijn officiële debuut maakte de behendige middenvelder op 9 november 2020 in de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Met die eerste speelminuten dwong hij eind 2020 zijn eerste profcontract af. En groeide hij snel uit tot één van de smaakmakers van Roda JC, met tweemaal een uitverkiezing tot grootste talent tijdens een periodetitel van de Keuken Kampioen Divisie.

Speelminuten

De laatste maanden kwam hij veel minder aan spelen toe, dan hem lief was en dat voedde de wens om te vertrekken. Dat Roda JC nu een mooie transfersom voor Bouchouari ontvangt, zorgt ervoor dat beide partijen tevreden zullen zijn. De 20-jarige Belg kwam in totaal 69 keer in actie voor Roda JC.
Benjamin Bouchouari, tweemaal talent van de periode in de KKD, verlaat Roda JC © Orange Pictures

Loopbaan

Benjamin Bouchouari meldde zich in de zomer van 2020 bij Roda JC in de hoop op een contract in Kerkrade. Dat gebeurde na een nog jonge carrière met veel omzwervingen. Hij speelde in de jeugd van RSC Anderlecht en via KRC Genk en KV Mechelen kwam hij in 2017 bij Willem II terecht. Dit leidde uiteindelijk niet tot zijn doorbraak, waardoor hij in 2019 de overstap naar Fortuna Sittard maakte. Ook hier kwam de jonge Belg niet tot speelminuten in het eerste elftal. Bij Roda JC kreeg hij die kans wel van trainer Jurgen Streppel en toenmalig technisch manager Jeffrey van As.