Wielerwereld vol lof over Dumoulin: 'Sieraad voor de sport'

Tom Dumoulin © Jean-Pierre Geusens
De wielerwereld is vol lof over de wielercarrière van Tom Dumoulin. De Maastrichtenaar krijgt veel complimenten voor zijn carrière nadat hij maandag zijn afscheid aankondigde.
Ook Bennie Ceulen, zijn voormalig begeleider, is vol lof: "Hij is een sieraad voor de sport."

Illuster rijtje

Ceulen heeft respect voor de beslissing van Dumoulin. "Hij heeft voor zichzelf gekozen. Hij heeft altijd zelf de regie in handen genomen en dat heeft hij nu ook gedaan." Volgens de wielerjournalist kan de Maastrichtenaar dan ook terugkijken op een prachtige carrière: "Kijk maar naar zijn erelijst. Daar mag hij heel trots op zijn. Hij staat in een illuster rijtje met Joop Zoetemelk en Jan Janssen als winnaar van een grote ronde. Hij is een van de beste Nederlandse wielrenners allertijden."

Karaktar

Ceulen roemt ook het karakter van Dumoulin: "Hij had een geweldige uitstraling. Hij was een sympathieke en open jongen. Dat zie je ook aan de reacties van de wielerwereld." Ook Jos van Emden, de laatste twee en een half jaar ploeggenoot van Dumoulin bij Jumbo-Visma, en oud-wielrenner Bram Tankink hebben lovende worden voor de Maastrichtenaar:

Eijsden

Philippe Gilbert, viervoudig winnaar van de Amstel Gold Race, stopt na dit jaar ook met wielrennen en reageert met een knipoog op de tweet waarin Dumoulin zijn stoppen bekendmaakte.