IJzersterk begin levert MVV Maastricht driepunter op

De eerste goal van Van Bommel junior voor MVV © Frank Kerbusch/Publiciteitsvisie.nl
MVV Maastricht heeft de eerste driepunter van de competitie in de Keuken Kampioen Divisie binnen door met 3-1 te winnen van NAC Breda. De Maastrichtenaren kwamen na een ijzersterk begin met 2-0 voor, vergrootten na rust de voorsprong en moesten in de slotfase een tegentreffer incasseren.
MVV Maastricht kende in eigen stadion een prachtige start tegen NAC Breda. De eerste de beste aanval van de Maastrichtenaren werd door Koen Kostons met een doelpunt afgerond. Hij wipte een diepe bal van Sven Blummel over doelman Roy Korsmit in de goal: 1-0.

Remans verzilvert strafschop

Die vroege treffer leek de Maastrichtenaren vleugels te geven. Ook de tweede aanval leverde een doelpunt op. Koen Kostons kreeg de bal in de zestien, werd onderuit gehaald en Mart Remans verzilverde de penalty. MVV bleef aanvallen en dat leverde bijna een derde doelpunt op. Vanuit een moeilijke hoek schoot Mart Remans snoeihard op doel, maar de bal verdween in het zijnet.

Aansluittreffer blijft uit

NAC Breda kreeg halverwege de eerste helft een prima kans om de aansluittreffer te maken. Odysseus Velanas stond plotseling vrij bij de tweede paal, kreeg een voorzet van Sabir Agougil, maar joeg de bal hoog over het MVV-doel. In de slotfase zette NAC Breda veel druk op de Maastrichtse defensie en kreeg in korte tijd meerdere kansen om te scoren. Kopballen van Hermann gingen over of werden door Romain Matthys weggetikt. De Maastrichtse goalie voorkwam ook dat Boris van Schuppen vanuit een lastige hoek de bal in het doel kon werken.

Kansen te over voor MVV

NAC opende direct na de hervatting de aanval. Een vrije trap van Hermann aan de rand van het Maastrichtse strafschopgebied verdween in het zijnet. Aan de overkant vond Sven Blummel doelman Korsmit op zijn pad en zag Tim Zeegers zijn schot gestopt door de doelman. Ook debutant Jarne Steuckers en Mart Remans konden Korsmit niet passeren.

Eerste treffer Ruben van Bommel: 3-0

Halverwege de tweede helft rondde de net ingevallen Ruben van Bommel een aanval met zijn eerste treffer in het betaalde voetbal af. Hij schoof de bal langs de doelman en zag even later zijn schot op doel geblokt door een NAC verdediger. Twintig minuten voor tijd scoorde Jort van de Sande voor NAC en daarna hield Matthys Velanas en Fabio Di Michele Sanchez van het scoren af. NAC zette in de slotfase alles op alles om alsnog een punt in de wacht te slepen, maar kwam niet voorbij doelman Romain Matthys.
Het bleef 3-1 en daarmee boekte MVV de eerste overwinning van deze competitie.