Roda JC breidt middenveld uit met Feyenoorder Hartjes

Lennard Hartjes in overleg met Feyenoord-hoofdtrainer Arne Slot © Orange Pictures
Roda JC Kerkrade heeft een broodnodige versterking voor het middenveld binnen: Lennard Hartjes wordt gehuurd van Feyenoord.
De pas 19-jarige Hartjes speelt tot het eind van het seizoen voor de Koempelclub. Hij geldt in de Feyenoord-academie als een veelbelovend talent.

Noodzaak

De middenvelder kan het best uit de voeten op de '6'-positie. Daar was vers bloed een grote noodzaak geworden voor Roda, dat deze zomer Robert Klaasen transfervrij liet vertrekken en daarnaast Benjamin Bouchouari verkoopt. De transfer van Bouchouari is nog niet afgerond, maar hij gaat voor een fikse transfersom zeer waarschijnlijk bij het Franse Saint-Étienne spelen.

Opties

De resterende opties voor de twee plekken op het Roda-middenveld zijn Niek Vossebelt en Phil Sieben. Aangezien Vossebelt nog niet honderd procent fit is, moest Roda-coach Streppel afgelopen vrijdag tegen Jong Ajax nog verdediger Xander Lambrix op het middenveld posteren. Roda gaat naast Hartjes zeer waarschijnlijk nog een nieuwe middenvelder aan de selectie toevoegen.

Feyenoord

Hartjes speelde in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ook wedstrijden in het Feyenoord-vlaggenschip onder leiding van coach Arne Slot. Desondanks werd duidelijk dat, gezien de grote concurrentie op het middenveld in de Feyenoord-hoofdmacht, dit seizoen weinig speelminuten in het verschiet zouden liggen voor Hartjes. Roda had Hartjes al langere tijd in het vizier en kon de huurtransfer maandag daadwerkelijk afronden.

Goede start

Roda speelt aanstaande vrijdag haar eerstvolgende competitieduel, uit bij FC Den Bosch. Hartjes zal dan waarschijnlijk al deel uitmaken van de wedstrijdselectie. De Kerkradenaren zijn het Keuken Kampioen Divisie-seizoen uitstekend begonnen: er werd gewonnen van FC Dordrecht (0-2) en Jong Ajax (1-0) zonder een tegentreffer te incasseren.