Fortuna kan geen vuist maken tegen FC Twente en verliest

Fortuna speelde een kansloze wedstrijd tegen FC Twente © Niels van Renen
Fortuna staat na twee wedstrijden nog met lege handen. De Sittardenaren verloren in de Grolsch Veste met 3-0 van FC Twente.
Ricky van Wolfswinkel opende de score en Joshua Brenet verdubbelde de voorsprong op slag van rust. Virgil Misidjan zorgde tien minuten na de hervatting met een schot in de kruising voor de eindstand.

Ingraven en daarna op de aanval

Twente groef zich in de beginfase in, maar dat was slechts van korte duur. De Tukkers kozen de aanval. Ramiz Zerrouki liet Julio Pleguezuelo en Daan Rots met kopballen de Fortuna-defensie te testen, maar doelman Yanick van Osch hoefde in te grijpen. Kort daarna kon Virgil Misidjan de bal bijna in het doel werken toen verdedigers van Fortuna naar elkaar keken, maar niet ingrepen. De bal ging naast.

Twente op voorsprong

Halverwege de eerste helft kwam Fortuna Sittard met 1-0 achter toen Gijs Smal met een lange bal Ricky van Wolfswinkel bediende en de spits het leer hard tegen de touwen schoot. Twente had daarna het overwicht. Een schot van Daan Rots op aangeven van Misidjan ging net naast de linkerpaal en aan de overkant schoot Paul Gladon de bal in handen van doelman Lars Unnerstall.

Voorsprong verdubbeld

Na een half uur liet Fortuna Sittard even de tanden zien. Tijjani Noslin kreeg de bal bij de tweede paal voor zijn voeten, maar kon het leer niet binnen tikken. Op slag van rust verdubbelde FC Twente de voorsprong toen Joshua Brenet na een fraaie combinatie door de Fortuna defensie zeilde en de bal tegen de touwen schoot. In blessuretijd voorkwam Yanick van Osch een derde treffer van de Twentenaren.

Drie wissels kunnen grotere achterstand niet voorkomen

Trainer Sjors Ultee begon met een op drie plaatsen gewijzigd team aan de tweede helft. Ferati, Noslin en Tirpan bleven in de kleedkamer en maakten plaats voor Yilmaz, Cordoba en Pinto. Fortuna ontsnapte kort na de hervatting door een fout in de verdediging ternauwernood aan een grotere achterstand. Kort daarna schoot Virgil Misidjan de bal in de kruising en stonden de Sittardenaren met 3-0 achter.
Fortuna probeerde iets aan de achterstand te doen, maar stuitte op de verdediging van FC Twente. Een vrije trap van Burak Yilmaz buiten de zestien verdween in de muur van FC Twente en een voorzet van George Cox ging voorlangs zonder dat Paul Gladon bij de bal kon. Ook een poging van Yilmaz om in de slotminuten de Sittardse eer te redden slaagde niet.

Lege handen

De hoge temperatuur en luchtvochtigheid speelde beide teams in de slotfase parten. Desondanks verlengde scheidsrechter Van den Kerkhof de officiële speeltijd met vier minuten. Dat bracht geen verandering in de stand. Fortuna had het zwaar tegen FC Twente, maakte verdedigend fouten en staat na twee wedstrijden nog met lege handen.