Transfer Perr Schuurs naar Torino nabij, Fortuna profiteert

Perr Schuurs staat op drempel van transfer naar Torino FC. © Orange Pictures
Perr Schuurs gaat zeer waarschijnlijk zijn loopbaan een nieuwe impuls geven bij Torino FC. Voor de verdediger uit Nieuwstadt ligt een vierjarig contract klaar bij de club uit de Serie A.
Beide clubs moeten nog wel tot een definitief akkoord komen. Met de overgang naar Torino zou een transfersom van rond de tien miljoen euro gemoeid zijn, exclusief bonussen die alle partijen met elkaar afspreken. Schuurs heeft in Amsterdam nog een doorlopend contract tot 2025.

Bonus

Voor Fortuna Sittard zal de overgang van Schuurs naar Italië ook nog geld opleveren. Toen de verdediger in 2018 door de Sittardenaren werd getransfereerd naar Ajax, bedong de clubleiding van Fortuna een doorverkooppercentage van 15 procent. Omgerekend zou dat betekent dat er nu een bedrag van circa 1,5 miljoen euro in de Sittardse kas vloeit.

Keuring

Begin komende week staat de medische keuring gepland. Als daar alles goed gaat, wordt Perr Schuurs later in de week officieel gepresenteerd in Turijn en zou de verdediger volgende week zondag zijn debuut kunnen maken in de thuiswedstrijd tegen Lazio Roma.