Robin Frijns vierde in slotrace Formule E

Robin Frijns in New York © Orange Pictures
Robin Frijns is in de afsluitende race van de strijd om het wereldkampioenschap in de Formule E als vierde over de finish gekomen. De Maastrichtenaar was in Seoul in de 100e race in de geschiedenis van deze autosportcategorie vanaf P5 gestart.
De race in de Zuid-Koreaanse hoofdstad werd gewonnen door Edoardo Mortara, die ruim drie seconden voor Stoffel Vandoorne over de streep kwam. De Belg verzekerde zich met deze tweede plaats van de wereldtitel.

Net geen podiumplaats

Antonio Felix da Costa mocht zondag in de slotrace vanaf pole positie aan de race beginnen, maar raakte de leiding op het 2,6 kilometer lange stratencircuit al snel kwijt aan de Italiaan Edoardo Mortara. In de top vijf veranderde daarna geruime tijd niets totdat Jake Dennis de bolide van Da Costa aantikte en de Portugees ver terugzakte.
Frijns schoof door naar de vierde plaats, maar zag zijn achterstand op de leider groeien. De Maastrichtenaar van Envision Racing probeerde met zijn tweede attack mode Stoffel Vandoorne in te lopen, maar slaagde daar niet in omdat ook de Belg direct gebruik maakte van extra vermogen.
Jake Dennis kreeg voor het aantikken van Da Costa een tijdstraf van vijf seconden en hield Robin Frijns maar nipt af van een podiumplaats.

Zaterdag achtste

Frijns was zaterdag in de eerste race van de Hana Bank Seoul E-Prix als achtste geëindigd. De Maastrichtenaar was in de door Mitch Evans gewonnen race na een slechte kwalificatie vanaf P16 gestart. De race in een regenachtig Seoul werd enige tijd onderbroken nadat acht coureurs in de eerste ronde de bocht voor de finish misten en in de bandenstapels terecht kwamen. Voor zes coureurs was de race daarna voorbij.

Eindstand WK

Robin Frijns eindigt als vijfde in het wereldkampioenschap in de Formule E. Hij vergaarde in 16 races 126 punten en deelt deze positie met Lucas di Grassi en Jake Dennis. Stoffel Vandoorne, die voor het Mercedes EQ Formula E Team rijdt, verzamelde 213 punten en volgt zijn teamgenoot Nyck de Vries als wereldkampioen op.