Lieke Derks met ippon naar WK-brons

Judoka Lieke Derks © Graatje Weber
Judoka Lieke Derks heeft brons gepakt op het WK judo voor junioren in Ecuador. De 19-jarige Belfeldse won het gevecht om de derde plaats in de klasse tot 78 kilogram van Yu Sin-yi uit Taiwan.
Jules Blom uit Maastricht mocht ook aantreden voor de strijd om het brons in de klasse boven de 100 kilogram, maar hij verloor van de Georgiër Shalva Gureshidze.

7 seconden

Lieke Derks, pupil van Judoclub Hercules uit Echt, begon geconcentreerd aan de eerste partij tegen Ortiz uit Nicaraqua, na 7 seconden had ze al een ippon op het scorebord staan. Vervolgens won ze van Kurbanbaeva uit Oezbekistan met een houdgreep.

Ippon

De opmars van Derks werd pas gestopt in de halve finale tegen de latere kampioen Aki Kuroda uit Japan. De Japanse wierp de Limburgse met een uchi-mata en maakte het af met een houdgreep. Derks had daarna geen moeite om zich op te laden voor de strijd om het brons want die won ze met ippon.
Het Nederlands team was dit WK eerder deze week al goed begonnen, toen pakte Joanne van Lieshout al goud in de klasse tot 63 kg.

Leeftijd

De judoka uit Belfeld doet in september ook nog mee aan het EK -21 in Praag. Omdat Derks pas 19 jaar is mag ze volgend jaar ook nog meedoen in deze leeftijdsklasse.