Groene Ster start seizoen sterk met bekerwinst

Groene Ster klopt Barendrecht en plaatst zich voor de volgende kwalificatieronde van de KNVB beker © Frank Kerbusch/PubliciteitsVisie
Groene Ster heeft de eerste kwalificatieronde van het toernooi om de KNVB-beker overleefd door Barendrecht met 2-0 te verslaan.
Bryan Simons en Chefrino Eind waren de doelpuntenmakers voor de ploeg uit Heerlerheide.

Kopbal

In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen en onder zware omstandigheden, vanwege de hoge temperaturen, was Groene Ster vanaf het begin de bovenliggende partij. Dat werd uiteindelijk vlak na de rust ook in de score uitgedrukt. Simons kopte een voorzet van Safouane Ahidar binnen:1-0

Beslissing

Niet veel later raakte Eind de lat en hij zorgde uiteindelijk een kwartier voor tijd ook voor de beslissing door Barendrecht-doelman Bekkers voor de tweede keer kansloos te laten. Daarmee was plaatsing voor de tweede kwalificatieronde een feit voor de het elftal van trainer Maurice Verbunt.

Cupfighter

Groene Ster, als enige Limburgse club uitkomend in de Derde Divisie en daarmee op het hoogste amateurniveau, speelde de afgelopen seizoenen regelmatig in het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. De herinneringen aan historische wedstrijden tegen profclubs als Heerenveen en VVV-Venlo op Sportpark Pronsenbroek liggen nog vers in het geheugen en dat zou de club graag weer bereiken. In september volgt te volgende horde op weg daar naar toe.