Fortuna Sittard huurt Amerikaan Cole Bassett

Fortuna Sittard huurt Cole Bassett van Colorado Rapids © Fortuna Media
Fortuna Sittard heeft Cole Bassett definitief gehuurd van MLS-club Colorado Rapids.
Daarmee heeft de Sittardse eredivisionist ook de opvolger van de vertrokken Zian Flemming binnen. De procedure voor een nieuwe werkvergunning van Bassett is inmiddels in gang gezet.

Doelpunten

"Die twee zijn vergelijkbare types," vertelt technisch manager Sjoerd Ars op de website van de club. "Allebei beschikken ze over lopend en scorend vermogen. Daarnaast is hij een op en top prof, een fijne speler om mee te werken en in de ploeg te hebben. Dus we zijn blij dat we nu ook de vacante positie van Flemming hebben kunnen invullen.”
Cole Bassett (r) volgt bij Fortuna Sittard Zian Flemming op © Orange Pictures

Feyenoord

Cole Bassett is 21 jaar en werd vorig seizoen al door zijn Amerikaanse werkgever verhuurd aan Feyenoord. Voor de Rotterdammers speelde hij acht wedstrijden in de Eredivisie. "Ik ben blij dat ik ook komend seizoen in Nederland kan spelen. Fortuna is voor een prima gelegenheid om me verder te ontwikkelen."

International

De eenvoudig international debuteerde op 17-jarige leeftijd namens Colorado Rapids in de Amerikaanse MLS. Na 75 optredens maakte de aanvallende middenvelder afgelopen zomer op huurbasis de overstap naar Europa, door een huurovereenkomst tot medio 2023 te tekenen bij Feyenoord. Na een half jaar en acht wedstrijden werd besloten deze verbintenis te ontbinden.