Sanne Thijssen trots op zilver met springruiters op WK

Sanne Thijssen trots op WK-zilver met haar paard Con Quidam RB © Orange Pictures
Sanne Thijssen heeft samen met de springruiters zilver gepakt op het WK in Denemarken.
Die tweede plek in de landenwedstrijd levert de Nederlandse equipe niet alleen een medaille op, maar ook een ticket voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Foutloos

Het team van bondscoach Jos Lansink schoof op de derde en laatste dag twee plaatsen op in het klassement. Dat was vooral te danken aan Harrie Smolders die met zijn paard Monaco afsloot met een foutloze ronde. De concurrentie maakte daarentegen wel de nodige fouten, vooral het Franse team.

Spanning

Sanne Thijssen had met Con Quidam RB een fout gemaakt op het middelste element van de driesprong, maar zag daarna ook dat 'nulrondes' schaars waren in Herning waar zo'n 10.000 toeschouwers een lange zit hadden. "Ik heb ervoor gestreden. Mijn paard moet het van zijn vechtlust hebben en hij gaf vandaag alles", vertelde Thijssen, die met de 26e plek individueel net buiten de finaleplaatsen bleef.

Slotdag

Nederland was als vierde begonnen aan de slotdag van de teamwedstrijd. "We liepen een beetje achter de feiten aan, zeker toen Maikel en Sanne had gereden met ieder vier strafpunten. Toen leek Parijs moeilijk te worden", keek bondscoach Jos Lansink terug op de finale in de Deense nacht.
"Als alles op het eind dan zo omdraait, dat is ongelooflijk. Je kunt zien hoe mooi onze sport is. Je moet er tot de laatste hindernis in blijven geloven en dat hebben we zeker gedaan. Alle ruiters hebben hun bijdrage geleverd. Het doel was een kwalificatie binnen te halen, als je dat dan met een medaille doet, kan ik niet anders dan tevreden zijn."